HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 04-05-08 ONK Eemshaven

Fabian in Eemshaven wederom in de punten.

Na de vorige race in Assen waar Fabian lekker op dreef was ging het team vol goede moed naar het noordelijke Eemshaven. Het weer was perfect en hoewel het er na de kwalificaties niet erg rooskleurig uitzag heeft Fabian zich toch naar een goede 11e plaats weten te rijden.

Zaterdag:

De kwalificaties op zaterdag verliepen allerminst soepel. Hoewel de setup van de motor niet slecht was kon Fabian zijn ritme nog niet goed vinden. De eerste training kwam hij dan ook niet verder dan een 21ste tijd. Op zich niet slecht van de 45 deelnemers maar na de resultaten van de races voorafgaand aan Eemshaven was het niet wat we er van verwacht hadden.

Voor de tweede kwalificatie werden nog wat kleine veranderingen gedaan aan de setup van de motor. Dit resulteerde al in een wat beter gedrag van de motor vooral bij het aanremmen van de vele haakse bochten. De tijd ging dan ook bijna met 2 seconden omlaag maar Fabian kwam hiermee niet verder dan een 19e starttijd. Dat het deelnemersveld erg competitief is blijkt dus wel weer, ook aan de tijden te zien want de rijders van plaats 8 t/m 20 stonden binnen een seconde van elkaar.

Zondag:

Als eerste werd er ’s morgens nog een warm-up van 10 minuten verreden waarin Fabian nog wat probeerde met de gearing van de motor. Al in de tweede ronde van deze warm-up werd bijna dezelfde tijd van de kwalificatie gereden en dat gaf al aan dit positief werkte. Het vertrouwen voor de race werd dus al wat groter.

Vanaf de 8e startrij mocht Fabian vertrekken voor de race. Ook ditmaal vertrok hij pijlsnel vanuit de startblokken en door vanaf de buitenkant ook nog eens mega laat te remmen kwam Fabian als 7e de eerste bocht door! Lang duurde deze vreugde niet want er was een rijder gevallen waardoor er een rode vlag situatie ontstond en er een herstart kwam.
Ook de herstart was weer erg goed en bijna een exacte kopie van de eerste start, ditmaal kwam Fabian de eerste ronde op een 10e plaats door achter Hommerson. In de tweede ronde haalde Fabian Hommerson in en reed nu achter Pajic op een 9e plaats. Deze plek wist Fabian tot in de 6e ronde vast te houden waarin hij zich verremde en Hommerson weer langszij moest laten gaan. De wedstrijd die over 12 ronden gaat wordt nu echt spannend en Fabian moet alle zeilen bij zetten om de 10e plaats vast te houden. Achter hem dringen Randy Gevers en Iris ten Katen behoorlijk aan en helaas kan Fabian Randy niet meer achter zich houden en finisht zo op een 11e plek.

“Na de trainingen was ik behoorlijk bezorgd over de startplek waarvan ik moest vertrekken en op dit smalle stratencircuit is het ook nog eens lastig om in te halen, een goede start is hier dan ook cruciaal. Gelukkig zat ik er gelijk al goed bij en kon ik goed met de top 10 mee. De laatste paar ronden kreeg ik het erg zwaar door opgepompte armen en kon ik niet meer aanvallen. Gelukkig kon ik me wel breed genoeg maken en verloor ik hierdoor maar 1 plaats. Na de kwalificaties ben ik dan ook erg tevreden met dit resultaat.”

De volgende races zijn op het stratencircuit van Oss waar komende zondag 2 kwalificaties en op maandag de race op het programma staat.