HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact

 

.: Lees hier de laatste nieuwtjes!

 


 

01-03-11: Fabian als begeleider.

Het is eigenlijk al weer te lang geleden dat hier wat gemeld is over het racegebeuren rond Fabian. Er is ondertussen ook het nodige gebeurt, zo is Fabian op 29januari de trotse vader geworden van een gezonde zoon Clay.

Ook in het racegebeuren heeft Fabian niet stil gezeten en is gewoon weer op de circuits te vinden, ditmaal niet als rijder maar als begeleider van het jonge talent, de 17 jarige Cliff Kloots uit Goor. Cliff is vorig jaar begonnen met het racen op een 600cc Yamaha in de knmv-cup maar heeft na een valpartij het seizoen niet af kunnen maken. Fabian hoopt dat Cliff met zijn hulp door kan stoten richting de top van de Supersportklasse.

Meer informatie over Cliff Kloots is te vinden op zijn site: Cliffracing

 


 

29-09-2010: Fabian stopt met racen.

Hallo Racefans,

Het einde van het raceseizoen is alweer gekomen! Ditmaal is het voor mij niet alleen het einde van het seizoen, maar tevens ook het einde van mijn carriere als coureur in het open nederlands kampioenschap.

De reden om te stoppen is niet helemaal eenduidig maar de hoofdredenen zijn met name het financiële plaatje en mijn aankomende vaderschap volgend jaar.

Wat ik nu precies ga doen is op dit moment nog niet bekend. Het is de bedoeling om jong talent te gaan begeleiden komend seizoen, maar hoe dit precies er uit gaat zien weet ik nog niet. Ik houd u hiervan op de hoogte.

Ik wil iedereen in ieder geval ontzettend bedanken voor de steun en aandacht op welke manier dan ook in de afgelopen jaren!

Groet,
Fabian Heusinkveld


29-06-2010: Fabian opnieuw onder het mes.

Fabian zal morgen opnieuw aan zijn pink geopereerd worden. De pink die na de valpartij tijdens de Speed Challenge in Assen tot net na het eerste kootje ingekort was, zal dit keer nog iets korter worden gemaakt zodat nu alleen het eerste kootje overblijft. Het vel dat tijdens de eerste operatie om de pink gevouwen was wil maar niet aanhechten en is nu aan het afsterven. Hierom werd vandaag in het slingeland ziekenhuis in Doetinchem besloten om onder een gedeeltelijke narcose tot een nieuwe operatie over te gaan.

"Ik hoop dat deze ingreep het herstel zal bespoedigen en dat ik tijdens de Rizla Racingday op 8 augustus weer fit genoeg zal zijn om aan de start te verschijnen. Ik wil hierbij team Zuurbier overigens bedanken voor de toegangkaartjes tijdens de TT zodat we op het paddock iedereen nog even konden begroeten, helemaal top!"


14-05-2010: Tijdschema Hengelo:

Het tijdschema voor de races van dit weekend is op de site van de Hamove te zien:

Tijdschema

Fabian heeft er reeds twee vrije trainingen opzitten welke prima verliepen. Ook al was het nog redelijk koud er werd al weer stevig doorgereden.

Deze foto en andere foto's van de races van deze dag zijn te vinden op fowi.oypo.nl


01-05-2010: videoverslag Spa:

Vlak voor de start van het 2010 ONK wegraceseizoen heeft Racesport.nl een overeenkomst gesloten met de KNMV voor het verslaan van ONK wegraces middels een videoverslag. Onze cameracrew zal dit seizoen alle ONK wedstrijden gaan volgen in 125cc, Dutch Supersport en Dutch Superbike klasse, daarnaast zullen er het komende seizoen incidenteel verslagen van andere nationale klasses getoond worden.

Klik op onderstaande link om de Dutch Supersport races op het Belgische circuit te bekijken.

Dutch Supersport races Francorchamps

Tevens is er een nieuwe site speciaal voor het ONK wegrace kampioenschap in het leven geroepen. Op deze site is veel informatie en zijn de uitslagen en standen te vinden van het nederlandse wegrace gebeuren. Klik op onderstaande link om naar deze fraaie site te gaan:

www.dutchsbk.com


29-04-2010: Next race!


29-03-2010: Voorbereiding 2010, tijdschema paasraces:

Het seizoen zit er weer aan te komen en het team is al weer druk om alles in perfecte staat te hebben voor de eerste race. Zo werd op 28 februari al de teampresentatie gehouden welke prima bezocht werd. Op deze presentatie werden de plannen voor het seizoen uit de doeken gedaan en kon onder het genot van een hapje en een drankje de motor bezichtigd worden.
                                                                                                                 
De plannen voor dit seizoen zijn dan ook om wederom het volledige ONK kampioenschap te rijden. De R6 heeft wat kleine onderhuidse wijzigingen ondergaan. Door ontwikkelingswerk van Ahnendorp tuning en een nieuw uitlaatsysteem van Laser heeft de R6 meer pk’s en minder gewicht gekregen. Verder zijn de veringscomponenten wat gewijzigd.

Dit alles werd afgelopen week getest in het Spaanse Albacete waar Dunlop een viertal testdagen organsieerde. Hier zijn de Dunlop banden aan de tand gevoeld en kon er aan de set-up van de R6 gewerkt worden.


Foto Tiny Kolsters
 
De testdagen zijn vrijwel probleemloos verlopen onder het genot van een spaans zonnetje. Vanaf de derde dag werd er ook nog eens goede vooruitgang geboekt in de afstelling van de fiets. We kunnen dan ook terugkijken op een goede test en ons opmaken voor de eerste race, de Paasraces, welke op 5 april verreden worden op Assen.

Het tijdschema van de Paasraces is hier te vinden.


09-02-10: Sponsorfeest/teampresentatie.

Ook dit jaar wordt er weer een sponsorfeest/teampresentatie gehouden om zo het nieuwe seizoen in te luiden. 
We willen u hierbij dan ook van harte uitnodigen voor dit feest, welke dit jaar plaats vindt op:

zondag 28 februari

klik op onderstaand plaatje voor de volledige flyer.

Tot ziens op het sponsorfeest!


 

25-12-2009: Fabian blijft bij MRTT-HUGEN.

Na afgelopen twee seizoenen al voor het MRTT-Hugen team te hebben gereden zijn we verheugd te kunnen melden dat Fabian ook in 2010 weer in de groen/gele kleuren zal komen te rijden.

Fabian Heusinkveld ONK 2009 foto Henk Teerink (185).JPG Foto Henk Teerink

Ook volgend jaar zal Fabian weer in de Dutch Supersport klasse aantreden en ook ditmaal op de vertrouwde Ahnendorp Yamaha welke deze winter nog geüpgrade zal worden zodat de motor nog  wat lichter en sneller wordt.

 “Ik ben blij dat we komend jaar weer voor het MRTT-Hugen team mogen uitkomen. We weten als team en rijder ondertussen precies wat we aan elkaar hebben en de samenwerking is ook altijd erg prettig verlopen. Voor komend seizoen hebben we het grootste deel van de sponsoren gelukkig nog kunnen behouden ook al waren sommigen door de crisis genoodzaakt een stapje terug te doen. We hebben het budget dan ook nog niet sluitend en zullen nog hard aan het werk moeten zodat we het seizoen geheel kunnen afmaken. “


15-12-2009 Voorlopige ONK wegrace kalender 2010
 

De KNMV heeft de voorlopige topsportkalender voor het seizoen 2010 bekend gemaakt waarin ook het ONK wegracekampioenschap is opgenomen.

Traditiegetrouw komen er rond januari, februari nog waarschijnlijk nog enkele wijzigingen en zal er ook bekend worden welke klassen wanneer precies rijden.

Voorlopige ONK wegrace kalender 2010:

April
05 Assen ONK Paaswegrace
25 Assen WK Superbike*
25 Spa Francorchamps ONK

Mei
16 Hengelo ONK Wegrace
24 Oss ONK Pinksterraces

Juni
13 Assen ONK Wegrace
26 Assen Dutch TT*

Juli
04 Oschersleben ONK Wegrace

Augustus
08 Assen ONK Wegrace en Rizla Racing Days
15 Francorchamps ONK Wegrace
22 Mettet ONK Wegrace

September
05 Mettet ONK Wegrace
26 Assen ONK Wegrace -Race of the Champions

*eventueel ONK race in bijprogramma) 
06-10-09: onboard beelden KNMV Racedays.

De highlights van de KNMV Racedays race te Assen:

 


 

24-09-09: Onboard beelden Race Of The Champions.

De highlights van de Race Of The Champions race te Assen:

 


05-07-09: onboard beelden race 1 Oschersleben.

De eerste 3 ronden van de eerste race in oschersleben, de beelden van race 2 volgen binnenkort. Op http://www.dv-productions.nl is een uitgebreid videoverslag van race 1 te vinden.

 


 

19-06-09: Onboard beelden Speedchallenge.

De highlights van de Speedchallenge race te Assen:
 

19-06-09: Oss Racesport.tv

Op de nieuwe site racesport.tv is een uitzending te zien van de races die in Oss zijn verreden. De supersport race is hier te vinden


26-05-09: Hengelo, de highlights on-board.

Op onderstaand filmpje zijn de highlights van de race te Hengelo te bekijken:
19-05-09: IDM race oschersleben van afgelopen weekend.

Afgelopen Weekend is de IDM race op het circuit van Oschersleben verreden. Dit was voor Fabian dan ook de Vuurdoop in het prestigieuze IDM. Van te voren wisten we dat Fabian geen rol van betekenis voor de punten zou spelen aangezien het IDM een zeer sterk deelnemersveld heeft. Voor Fabian was het dan ook meer een training om de motor beter afgesteld te krijgen en om uiteraard al wat meters op dit circuit te maken voor het ONK later dit jaar. Uiteindelijk is Fabian de eerste race 34ste en de tweede race 32ste geworden. Wel heeft fabian de tweede race een camera aan boord gehad, hieronder is het filmpje van de eerste 3 ronden te zien waar Fabian achter de nederlanders Hommerson, Van der Aa en duyst rijdt:

Fabian's teamgenoot Peter Politiek welke voor het MRTT-HUGEN uitkomt in de Superbikes is voorlopig uitgeschakeld. Peter is in Oschersleben hard onderuit gegaan en heeft hierbij de pink van zijn rechterhand op meerdere plaatsen gebroken en ook de ringvinger vertoont meerdere fracturen.


19-05-09: Tijdschema Races Hengelo:

Op de onderstaande link naar de website van de Hamove zijn de tijdschema's en overige info van de races te Hengelo te vinden.

Tijdschema Races Hengelo

Op donderdag al zal Fabian aan enkele vrije trainingen deelnemen. Op deze dag zijn ook de KNMV-Cupraces. De toegang voor bezoekers deze dag is gratis.12-04-09: Update Paasraces:

De kwalificaties van de paasraces zitten er inmiddels op en Fabian heeft zich op een 20ste plaats weten te kwalificeren, ondanks dat Fabian zijn persoonlijk beste tijd op Assen heeft weten te evenaren. De concurentie is dus zoals verwacht behoorlijk toegenomen. Het goede nieuws is dat Fabian op het nieuwe rubber van Dunlop nog steeds grote stappen voorwaarts maakt met de afstelling, we zijn erg benieuwd wat dit voor de race van maandag op zal leveren want de tijden liggen allemaal wel erg dicht bijelkaar! De eerste foto's zijn al te vinden in het fotoalbum.

Startopstelling


09-04-09: Tijdschema paasraces:

Vanavond al vertrekt het team richting Assen waar Fabian morgen enkele sessies zal gaan trainen. Zaterdag zijn de kwalificaties voor de kick-off van het seizoen, de Paasraces. De races Worden maandag verreden. Het tijdschema is onder onderstaande link te vinden.

Tijdschema


10-03-09: verslag Sponsorfeest/teampresentatie.

Het verslag van het sponsorfeest is HIER te vinden. Uiteraard staan hier ook de laatste nieuwtjes in. De Foto's zijn op de fotopagina te vinden.


09-02-09: Sponsorfeest/teampresentatie.

Het nieuwe raceseizoen staat al weer voor de deur en ook dit jaar wordt er weer een sponsorfeest/teampresentatie gehouden. 
We willen u bij dezen dan ook van harte uitnodigen voor dit feest, welke plaats vindt op:

 

  •  Zaterdag 7maart, aanvang 20:00.

 

In de bijlage vindt u de flyer van de avond met de nodige details.

Tot ziens op het sponsorfeest!


27-01-09: Update wegrace ONK kalender.

De kalender voor volgend jaar is veranderd, zo is Spa Francorchamps op 9 augustus komen te vervallen. Helaas zijn er nu nog maar 7 raceweekenden waarbij op Oschersleben een dubbele race gehouden wordt en er dus 8 races meetellend voor het ONK zijn.


22-01-09: Datum ONK race Oschersleben aangepast.

De datum voor de race op Oschersleben is aangepast. We ontvingen onderstaande mail van de organiserende partij, de CRT.

"Hallo allen,
Naar aanleiding van opmerkingen van ONK-rijders over verschillende ONK- en KNMV Cup-data voor de races op Oschersleben het volgende.
In eerste instantie stond op de KNMV-kalender het ONK Oschersleben met een datum van zaterdag 11 en zondag 12 juli gepland.
Na deze publicatie kwam er een bericht van Oschersleben dat het nog enige vrije weekend in 2009 zaterdag 4 en zondag 5 juli is.
Dit houdt in dat, mits bij voldoende inschrijvers, zowel de ONK-races als de KNMV Cupraces gelijktijdig op het hetzelfde weekend van zaterdag 4 en zondag 5 juli verreden gaan worden.
Ik hoop dat dit bericht duidelijkheid in de verwarring over de data geeft."

Tevens staat de race van Spa Francorchamps nog steeds onder voorbehoud.


 

13-01-09: MRTT - 2008 season in pictures

Met dank aan Peter Politiek


 

02-01-09: Nieuwsbrief 2

Fabian ook in 2009 bij MRTT-Hugen.

Volgend seizoen zal Fabian wederom in de geel/groene kleuren van het MRTT-Hugen team aan de start komen van het ONK Supersport kampioenschap. Peter Politiek zal de kleuren van het MRTT-Hugen team in de Superbike klasse vertegenwoordigen.
Het team is ondertussen al weer hard bezig om ook in 2009 goed beslagen ten ijs te komen. Zo is er voor Fabian een splinternieuwe Yamaha R6 aangeschaft welke weer geprepareerd zal worden door Ahnendorp Tuning. Ook zal Fabian eind maart weer aan een voorjaarstraining deelnemen om zo weer de nodige kilometers te kunnen maken voor de seizoensstart.

2B5P0095.JPG

Fabian:

“Ik ben blij dat we weer tot een overeenkomst zijn gekomen met het MRTT-Hugen team, al moet er nog wel veel werk verzet worden. De motor ligt op dit moment helemaal uit elkaar en kan, als het motorblok terug van de tuner is, weer opgebouwd worden in racetrim. Dit nieuwere model R6 schijnt nog beter te sturen als het vorige dus ik heb er zin in om er weer op te mogen stappen. Helaas hebben we het budget voor komend seizoen nog niet helemaal sluitend dus op dat vlak zal er ook nog het nodige werk verzet moeten worden, zeker als we ook enkele races in het IDM kampioenschap willen gaan rijden. Eind maart zullen we i.i.g. de eerste test met de R6 hebben in het zuid Franse Val de Vienne”

 


17-10-08: Nieuwsbrief

De winter zit er weer aan te komen en natuurlijk houden we u ook in deze tijd op de hoogte van de nieuwtjes en ontwikkelingen. De eerste nieuwsbrief kunt hier in pdf formaat vinden.


27-08-08: Rondje Spa achter Fabian aan.

Tijdens de trainingsdag voor het ONK weekend reed Fabian een rondje voor Martin Domburg uit welke een camera aan boord had. Om een indruk te krijgen van het geweldige circuit van Spa Francorchamps is het filmpje op onderstaande link te bekijken.

De film heeft een grootte van ruim 45 MB. Aangeraden word om het bestand eerst te downloaden door met uw rechtermuisknop op de link te klikken en vervolgens voor "opslaan als" te kiezen.

Klik hier om het filmpje te bekijken


10-08-08: Mailadressen lijst nieuwsbrief.

Doordat de harde schijf stuk is gegaan van de computer waar alle mailadressen op staan is er een gedeelte van de adressenlijst weg. De meeste adressen zijn weer achterhaald maar het kan dus zijn dat u geen nieuwsbrief en raceverslagen meer ontvangt. Wilt u deze echter wel weer ontvangen stuur dan even een mailtje naar Fabian zodat hij u weer op de lijst kan plaatsen.


21-06-08: Race of the champions vervroegd.

De Race of the Champions in Assen, die gepland stond voor 20 en 21 september 2008, zal een week worden vervroegd en is nu ingedeeld op 13 en 14 september.


18-06-08: Uitzending Rtl motorsport.

Ook van de Speedtrophy is inmiddels de uitzending op Rtl7 geweest. De uitzending is tevens op de site van Rtl Motorsport te vinden onder onderstaande link:

Uitzending Rtl motorsport Speedtrophy

Ook ditmaal weer de Supersport helemaal aan het begin van het programma.


12-06-2008: Tijdschema Speedchallenge.

Het tijdschema en overige informatie voor komend weekend is op de pagina van Motorclub Assen en omstreken te vinden: Tijdschema

Dit weekend zijn we te vinden in Pitbox 31.

De wedstrijd in Oss is afgelopen weekend inmiddels op RTL Motorsport uitgezonden waarbij de Dutch Supersport al helemaal in het begin van het programma aan bod kwam, deze uitzending is onder onderstaande link ook nog te bekijken.

Uitzending Rtl Motorsport

Zondag a.s. zal de Speedtrophy van 2 weken geleden aan bod komen in de uitzending van RTL Motorsport.


29-05-2008: Updates.

De races op Hengelo zitten er weer op en ook dit jaar komen de races weer op Graafschaptv. Op het onderstaande promofilmpje gemaakt door Kreunen Multimedia kunt u zien wanneer het uitgezonden wordt! Kunt u Graafschaptv niet ontvangen kijk dan op Graafschaptv.nl.

Promofilpje Graafschaptv

Verder komt de Speedtrophy op Assen komend weekend al weer aan bod met een wat afwijkend tijdschema, deze kunt u hier vinden.19-05-2008: tijdschema races Hengelo 24 en 25 mei.

Het tijdschema en overige informatie zijn te vinden op onderstaande link:

Tijdschema


07-05-2008: tijdschema races Oss.

Het tijdschema en overige informatie zijn op de site www.wegraceoss.nl te vinden.


29-04-2008: tijdschema races Eemshaven.

Trainingsschema zaterdag 3 mei 2008

1e training
09.00 uur 125cc
09.30 uur 250cc
10.00 uur Dutch Supersport
10.30 uur Classics
11.00 uur Supermono
11.30 uur Dutch Superbikes
12.00 uur Zijspannen
12.30 uur Demo Klassieke zijspannen
13.00 uur pauze

2e training

13.30 uur 125cc
14.00 uur 250cc
14.30 uur Dutch Supersport
15.00 uur Classics
15.30 uur Supermono
16.00 uur Dutch Superbikes
16.30 uur Zijspannen
17.00 uur Demo Klassieke zijspannen
17.30 uur Einde trainingen

Wedstrijden zondag 4 mei 2008

Warming up

09.30 uur 125cc
09.40 uur 250cc
09.50 uur Dutch Supersport
10.00 uur Classics
10.10 uur Supermono
10.20 uur Dutch Superbikes
10.30 uur Zijspannen
10.40 uur Pauze
10.50 uur Demo klassieke zijspannen

11.30 uur Pauze
11.45 uur 25cc 13 ronden ONK
12.30 uur 250cc 16 ronden ONK
13.15 uur Dutch Supersport 16 ronden ONK
14.00 uur Classics 13 ronden ONK
14.45 uur Supermono 13 ronden ONK
15.30 uur Dutch Superbikes 16 ronden ONK
16.15 uur Zijspannen 13 ronden ONK
17.00 uur Einde wedstrijden


 

18-04-2008: Tijdschema paasraces

Zaterdag 19 april

 

 

 

 

 

 

WAT

 

KLASSE

MIN.

 

 

10.00

Training 1

Classics

25

 

 

10.30

Training 1

125

25

 

 

11.00

Training 1

SP

25

 

 

11.30

Training 1

250

25

 

 

12.00

Training 1

DSBK

25

 

 

12.30

Training 1

Zijspannen

25

 

 

 

PAUZE

 

60

 

 

14.00

Training 2

Classics

25

 

 

14.30

Training 2

125

25

 

 

15.00

Training 2

SP

25

 

 

15.30

Training 2

250

25

 

 

16.00

Training 2

DSBK

25

 

 

16.30

Training 2

Zijspannen

25

 

 

 

EINDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 20 april

 

 

 

 

 

 

WAT

 

KLASSE

MIN.

LAPS

 

11.00

Warm up

Classics

8

 

 

11.10

Warm up

125

8

 

 

11.20

Warm up

SP

8

 

 

11.30

Warm up

250

 

 

 

11.40

Warm up

DSBK

8

 

 

11.50

Warm up

Zijspannen

8

 

 

12.00

BAANDIENST

 

 

 

 

12.30

Race

Classics

40

12

 

13.10

Race

125

40

12

 

13.50

Race

SP

45

14

 

14.35

Race

250

40

12

 

15.15

Race

DSBK

45

14

 

16.00

Race

Zijspannen

40

12

 

16.40

EINDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31-03-2008: Tijdschema races Hockenheim.

Freitag, 04. April 2008
   
Kategorie Klasse Zeit Training / Rennen
Superssport SSP KNMV 2 14:00 - 14:25 Prüf- und Einstellfahrt
Superbike SB  KNMV / SSP 3 14:30 - 14:55 Prüf- und Einstellfahrt
Classic KNMV 4 15:00 - 15:25 Prüf- und Einstellfahrt
125 cc / 250 cc 1 15:30 - 15:55 Prüf- und Einstellfahrt
Superssport SSP KNMV 2 16:00 - 16:30 Prüf- und Einstellfahrt
Superbike SB  KNMV / SSP 3 16:35 - 17:05 Prüf- und Einstellfahrt
Classic KNMV 4 17:10 - 17:40 Prüf- und Einstellfahrt
125 cc / 250 cc 1 17:45 - 18:15 Prüf- und Einstellfahrt
Sidecar 5 18:20 - 18:50 Prüf- und Einstellfahrt
     
     
       
Samstag, 05. April 2008
   
Kategorie Klasse Zeit Training / Rennen
125 cc / 250 cc 1 08:55 - 09:20 Zeittraining 1
Superssport SSP KNMV 2 09:25 - 09:50 Zeittraining 1
Superbike SB  KNMV / SSP 3 09:55 - 10:25 Zeittraining 1
Sidecar 5 10:30 - 10:50 Zeittraining 1
Classic KNMV 4 10:55 - 11:20 Zeittraining 1
125 cc / 250 cc 1 11:30 - 12:00 Zeittraining 2
Pause
Superssport SSP KNMV 2 12:30 - 13:00 Zeittraining 2
Superbike SB  KNMV / SSP 3 13:05 - 13:35 Zeittraining 2
Sidecar 5 13:40 - 14:00 Zeittraining 2
Classic KNMV 4 14:10 - 14:40 Zeittraining 2
     
125 cc / 250 cc 1 14:50 Rennen
Superbike SB  KNMV / SSP 3 15:25 Rennen
Sidecar 5 15:55 Rennen 1
Superssport SSP KNMV 2 16:35 Rennen
Classic KNMV 4 17:05 Rennen
Sidecar 5 17:35 Rennen 2

 


27-03-2008: vervangende datum Paasraces.

De afgelaste ONK Paasraces zullen definitief worden verreden in het weekend van 19 en 20 april. Afgelopen zaterdag hebben de klassenvertegenwoordigers ingestemd met de nieuwe datum waardoor de organiserende SMA en de KNMV de datum definitief hebben vastgesteld.20-03-2008: Paasarces afgelast.

De paasraces op Assen welke dit weekend verreden zouden worden zijn afgelast. De organisatie vindt het niet verantwoord om met de huidige weersvoorspellingen de races door te laten gaan. Of deze race naar een andere datum verzet wordt of dat hij helemaal niet door gaat is nog onbekend, als hier meer duidelijkheid over is zal dit z.s.m. gemeld worden.
Wij denken dat de SMA een juiste beslissing genomen heeft en maken ons dus op voor de volgende race in Hockenheim op 5 april.


16-03-2008: Fabian heeft de eerste testkilometers achter de rug.

Na de gezellige en prima bezochte sponsoravond op 23 februari mocht Fabian afgelopen week eindelijk de Yamaha R6 aan de tand voelen op het circuit van Rijeka in Kroatië. Hier werden enkele trainingsdagen georganiseerd door Bas Winkel ism Racetraining.nl. De heenreis ging op een klapband en wat gestrubbel aan de grenzen na voorspoedig en op zaterdagavond kwamen we al op het circuit aan. Op zondag werd de tent opgebouwd en konden we alvast gaan kijken hoe enkele Italiaanse en locale rijders het er vanaf brachten op het circuit. Vanaf maandagochtend mochten we zelf aan de eerste sessie’s beginnen.

Helaas regende het ’s ochtends behoorlijk en erg druk was het dan ook nog niet op de baan. Tussen de buien door werden er al wel enkele pogingen gedaan om de baan te verkennen.  De eerste indrukken van de baan zijn dat er mega veel grip is in de regen en dat het erg hobbelig is. Verder een erg leuk en bochtig circuit. Door de sterk wisselende omstandigheden is er echter nog niet zo heel veel gereden. De dag er na was het de hele dag gewoon nat dus weer met de regenbanden de baan op. Er werd nu al wat fanatieker gereden en de motor begon goed te wennen. Er werd het nodige met de vering geprobeerd wat veel progressie opleverde. Aan het einde van de dag werd er dan ook al serieus hard gereden in de regen, de motor voelde goed aan en de tijden t.ov. de concurentie waren goed. De weersvoorspelling voor de derde dag was een stuk beter en deze bleek ook uit te komen. ’s Morgens was de baan nog half nat maar rond de middag kon er lekker gas gegeven worden.

Al gauw bleek de gearing te kort te zijn voor de droge baan dus die werd aangepast en ook met de vering werd het nodige geëxpirimenteerd. Dit resulteerde in een steeds betere setup en een mooie opbouw van rondetijden. Aan het eind van de dag waren we dan ook erg tevreden met de progressie. ’s Avonds werd er door de organisatie nog een prima verzorgde barbeque georganiseerd welke erg gezellig was met een groot deel van de aanwezige teams en de baco’s van TT-circuit Assen welke ook aanwezig waren.
De laatste dag was het een stralend weertje waarin er weer lekker gereden werd en er constante snelle tijden gereden werd. De setup van de motor op dit hobbelige circuit was goed en ook motorisch gaat hij als een speer. Tevens hebben we veel vooruitgang kunnen boeken met het voor ons nieuwe datalogging systeem. Vooralsnog een prima voorbereiding op het komende seizoen waarvan de eerste wedstrijd al tijdens het paasweekend is. De Supersport klasse zal dit seizoen een volle en competatieve klasse zijn met meer dan 55 inschrijvingen, er zal dus hard geknokt moeten worden voor de punten. Aan de voorbereiding zal het echter niet liggen.

 


 

18-01-2008:

Op 23 februari wordt weer de jaarlijkse sponsoravond gehouden op de inmiddels bekende lokatie, cafe d' olde mölle in Varsseveld. Uiteraard belooft het weer een mooi feest te worden. Op de onderstaande flyer is alle informatie te vinden en uiteraard is ook dit jaar de entree weer vrij.

 

 


 

31-12-2007: Fabian in 2008 op Yamaha

Na afgelopen seizoen al een keer met tevredenheid op de Yamaha gereden te hebben is er besloten om voor 2008 over te gaan tot de aanschaf van een 2007 R6. De motor welke volgens de nieuwe Supersport reglementen is geprepareerd door Ahnendorp tuning heeft afgelopen seizoen al bewezen erg snel te zijn en heeft met Swen Ahnendorp als rijder in 2007 goede resultaten in het IDM behaalt.

De motor zal van 10 tot 13 maart voor het eerst aan de tand gevoeld worden op het circuit van Rijeka in Kroatië waar Bas Winkel, welke ook in de kleuren van het MRTT-Hugen team rijdt, samen met Racesport.nl enkele circuitdagen organiseert.

Uiteraard willen we bij dezen namens het hele team iedereen een goede jaarwisseling en een heel goed 2008 toewensen!


 

08-12-2007: Fabian onder de vlag van MRTT-Hugen!

Na een lange periode van stilte rondom ons racegebeuren kunnen we het heugelijke nieuws naar buiten brengen dat we in 2008 onder de vlag van het MRTT-Hugen team uit zullen komen. Het Motor Racing Team Twente (MRTT) is al jaren een begrip in de wegracerij en we zijn dan ook erg vereerd met het aanbod dat we van hen gekregen hebben. Naast financiële ondersteuning krijgen we komend seizoen ook de beschikking over hun vrachtwagen.
Fabian zal ook komend seizoen weer in de Dutch Supersport aantreden maar ditmaal dus in de groen/gele kleuren van het Twentse team.

 

Over de precieze invulling en op welke motor hopen we binnenkort meer te kunnen berichten.

Meer informatie over het MRTT-Hugen team is te vinden op:

WWW.MRTT-HUGEN.NL  


10-11-2007: ONK kalender 2008 bekendgemaakt!

De KNMV heeft de kalender voor volgend jaar bekend gemaakt en ziet er als volgt uit.

24 maart
Assen
04 mei
Eemshaven
12 Mei
Oss
25 Mei
Hengelo
01 Juni
Assen
15 juni
Assen
03 augustus
Assen
17 augustus
Francorchamps
onder voorbehoud!
21 September
Assen

 


20-09-2007: Fabian op Ahnendorp Yamaha!

Komend weekend wordt de laatste wedstrijd van het seizoen, The Race Of The Champions, op Assen verreden. Mede dankzij de sponsoren en de medewerking van Racing Team Swen Ahnendorp, zal Fabian de snelle Supersport Yamaha R6 van Swen tot zijn beschikking krijgen..

Fabian nog op de Kawa

Deze uitdaging kan mede als test worden gezien voor volgend jaar waarin we weer door zullen gaan in de Dutch Supersport klasse, maar waarin we ons nog steeds aan het oriënteren zijn over de precieze invulling er van.

Uiteraard hopen we dat deze "test" een succes zal zijn en dat de huidige 13e plaats in het kampioenschap gehandhaafd kan worden.


20-09-07: tijdschema Race Of The Champions.

Op onderstaande link is het tijdschema te vinden:

Tijdschema


08-08-07: tijdschema Rizla Racingday.

Op onderstaande link is het tijdschema van de Rizla Racingday te vinden:

tijdschema

Meer info is op de site van Rizla te vinden


09-07-07: Tijdschema Speedtrophy.

Aankomend weekend wordt de volgende race om het ONK op het circuit van Assen georganiseerd, de speedtrophy. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

Zaterdag 14 juli

Vrije trainingen
10.00 - 10.25 uur ONK 125cc/ONK 250cc     
10.30 - 10.55 uur European Women's Championship    
11.00 - 11.25 uur ONK Superstock 600/ONK Supersport 600   
11.30 - 11.50 uur KTM Super Duke Battle    
11.55 - 12.20 uur ONK Dutch Superbikes     
12.25 - 12.50 uur International Classic Grand Prix                      
13.00 uur  Pauze              

Kwalificatietrainingen
14.00 - 14.25 uur ONK 125cc/ONK 250cc
14.30 - 14.50 uur KTM Super Duke Battle    
14.55 - 15.20 uur European Women's Championship
15.25 - 15.50 uur  ONK Superstock 600/ONK Supersport 600
15.55 - 16.20 uur KTM Super Duke Battle    
16.25 - 16.50 uur ONK Dutch Superbikes
16.55 - 17.20 uur European Women's Championship
17.25 - 17.45 uur International Classic Grand Prix

17.45 uur  Einde training  

Zondag 15 juli

10.00 - 10.30 uur Pitwalk

Warm-up
11.00 uur  warm-up ONK 125cc/ONK 250cc    
11.10 uur  warm-up European Women's Championship    
11.20 uur  warm-up KTM Super Duke Battle   
11.30 uur  warm-up ONK Superstock 600/ONK Supersport 600 
11.40 uur  warm-up ONK Dutch Superbikes   
11.50 uur  warm-up International Classic Grand Prix  

12.00 uur  Pauze    

Races
12.15 uur  KTM Super Duke Battle    (first race)              12 ronden
12.55 uur  ONK 125cc/ONK 250cc                                   12 ronden
13.35 uur  European Women's Championship                  12 ronden
14.15 uur  ONK Superstock 600/ONK Supersport 600    14 ronden
15.00 uur  International Classic Grand Prix                      12 ronden
15.40 uur  KTM Super Duke Battle    (second race)         12 ronden
16.25 uur  ONK Dutch Superbikes                                    14 ronden

17.10 uur  Einde programma

meer informatie is te vinden op hun site: www.mc-assen.nl/site/


27-06-07: Uitzending van de races in Oss.

Onder de volgende link zijn de uitzendingen te vinden die gemaakt zijn van de races in Oss door Top Speed TV.

Uitzending Topspeed TV

Aan het eind van deel 1 de supersport race en aan het begin van deel 2 een kleine samenvatting waar Fabian ook nog een keer door beeld flitst.


04-05-07: definitieve tijdschema Hengelo is bekend.

Het definitieve tijdschema ziet er als volgt uit:

Zaterdag 5 mei Training
8.15 8.35 250.
8.35 8.55 superbike
8.55 9.15 superstock
9.15 9.35 3 landen cup
9.35 9.55 ss 600
9.55 10.15 zijspan
10.15 10.45 classic gp
15 min Pauze
11.00 11.30 250.
11.30 12.00 superbike
12.00 12.30 superstock
12.30 13.00 3 landen cup
13.00 13.30 ss 600
13.30 14.00 zijspan
14.00 14.30 cl gp
15 min Pauze
14.45 15.15 250.
15.15 15.45 superbike
15.45 16.15 superstock
16.15 16.45 3 landen cup
16.45 17.15 ss 600  
17.15 17.45 zijspan
17.45 18.15 cl gp
18.15 Einde training

 

Warming-up Zondag 6 Mei
8.30 s stock
8.45 3L cup
9.00 ss 600    
9.15 cl gp
9.30 250 cc
9.45 Superbike  
10.00 zijspan
Pauze
Wedstrijden  Aantal ronden
10.30 s stock 12
11.15 3 L cup   wedstrijd 1 14
12.00 ss 600   14
12.45 cl gp 12
13.30 14.00 Pauze
14.00 3 L cup wedstrijd 2 14
14.45 250 cc 12
15.30 Superbike   14
16.15 zijspan 12
17.00 Einde wedstrijden

02-05-07: Wegraces Hamove Hengelo.

Aankomend weekend (5 en 6 mei) maken we ons op voor de race op het stratencircuit van Hengelo. De races die door de Hamove op de Varsselring georganiseerd worden staan elk jaar garant voor veel spektakel. Het tijdschema voor de races is nog niet exact bekend en hangt af van het aantal inschrijvingen in de Superbike klasse. Er zijn voorlopig dus nog 2 tijdschema's welke hier te vinden zijn.

Meer info is ook op de Hamove site te lezen


05-04-07: Paasraces Assen.

De eerste race van het jaar komt er aan. De zogenaamde Paasraces op Assen welke tellen voor het ONK kampioenschap worden aankomend weekend georganiseerd door de SMA en uiteraard zijn wij van de partij. We hebben ondertussen al kunnen testen met het nieuwe Michelin rubber om een goede setup te kunnen vinden voor deze banden. Morgen hebben we nog een trainingsdag van het CRT om de fijnafstelling in orde te maken om zaterdag de kwalificaties te rijden en op maandag de wedstrijd.

uiteraard zijn er tijdens de testen ook al wat foto's genomen:
Foto's Actionfoto.nl


 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen