HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 20-05-07 Wegraces Eemshaven

7e plaats na moeizaam weekend

Na de valpartij op Hengelo maakten we afgelopen weekend de reis naar het hoge noorden waar de 3 e race om het ONK kampioenschap in Eemshaven plaatsvonden.

Kwalificaties:

In de eerste kwalificatie heb ik geprobeerd om het rustig op te bouwen en weer aan het smalle, hobbelige en snelle circuit te wennen. Na een ronde of 2 begon de quickshifter te haperen waardoor ik het ritme voor de rest van de training totaal miste, ik concentreerde me te veel op het schakelen ipv hard te rijden. De tijd die ik gereden had was goed voor een 10e plaats maar ik was er totaal niet tevreden mee.
Voor de tweede kwalificatie hebben we het schakelprobleem opgelost en de tijden gingen al iets omlaag. De motor voelde nog steeds niet goed aan maar het rijden ging op zich al een stuk beter. Voor de startplek veranderde er echter niets en ik bleef op een 10e plek steken.

Voor de warm-up op zondag hadden we de setup en de tandwielverhouding van de motor compleet veranderd en dit pakte een stuk beter uit. In de 4 ronden durende sessie reed ik een volle seconde sneller dan in de kwalificaties en dat begon er dus goed op te lijken.


foto: Kees Siroo

Race:

De start van de race was goed, ik kwam goed weg maar in de eerste bocht verloor ik wat plekken. Ook in de bocht er na verremde ik me waardoor er nog iemand binnendoor schoot. In de volgende 5 ronden kon ik gelukkig nog weer 3 rijders terug pakken waardoor ik weer op een 9 e plaats terecht kwam. De tijd die ik nodig had om deze plaatsen te veroveren was echter te lang en de aansluiting met de iets snellere mannen er voor was ik kwijt. Het gat voor me was ondertussen al te groot om er nog bij te komen en ik zag op het pitbord dat de rijders achter me ook iets moesten lossen, daarom besloot ik geen risico's meer te nemen en de race op safe uit te rijden. Het asfalt was op een gedeelte van het circuit door het warme weer en de vele races ook al ontzettend slecht en zacht geworden zodat het écht oppassen geblazen was. Rik Lenters en Mile Pajic kwamen hierdoor nog ten val en zo schoof ik nog door naar de 7e plaats waarop ik uiteindelijk ook geëindigd ben.

Het was dus een moeilijk weekend waarin we telkens achter de feiten aanliepen door een slechte eerste training. Wel was het weer een leerzaam weekend en zijn we weer wat ervaringen en punten voor het kampioenschap rijker. Komend weekend rijden we eerste en tweede pinksterdag op het stratencircuit in Oss.

 

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen