HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 24-05-09 Races Hengelo (gld)

Eerste punten voor Fabian in thuisrace!

Nadat Fabian een weekend er voor in Oschersleben deel heeft genomen in het IDM, het Duitse kampioenschap, werden afgelopen weekend de races op het circuit van Hengelo, de Varsselring, verreden. Op Oschersleben had Fabian al van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende afstellingen van de motor uit te proberen en zelf ook weer wedstrijd ritme op te doen. Fabian was dus goed voorbereid en het zou dan ook een prima weekend worden voor Fabian die het prima naar zijn zin had op de snelle Yamaha R6.


foto Mariska Grob

Op donderdag werden er al vrije trainingen georganiseerd door de Hamove, welke het hele weekend de regie weer strak in handen had en zo ook dit jaar weer een perfect evenement heeft neergezet. Op zaterdag werden de kwalificaties verreden en omdat er maximaal 30 rijders de baan op mogen en er 58 inschrijvingen waren werd dit in 2 groepen gedaan. Fabian reed zich uiteindelijk naar een prima 13e startplek.

De race op zondag werd verreden onder perfecte weersomstandigheden. Ook dit jaar weer was het de sponsordag van Fabian zodat alle sponsors, genodigden en fans de races onder het genot van prima catering konden volgen.
Fabian kwam goed uit de startblokken maar moest in de eerste bocht een plaatsje toegeven en kwam als 14e de eerste ronde door. Dit zou ook zo blijven tot in de 4e ronde toen er een rode vlag situatie plaats vond door een valpartij van Roy van der Gulik.


Foto Henk Teerink

Er kwam een herstart voor een race van 6 ronden, Fabian moest deze sprintrace vanaf de 14e startplek aanvangen. Ook nu verloor Fabian een plekje in de eerste bocht maar in de van Manen bocht pakte hij deze weer terug. Door een valpartij in de kop van het veld lag Fabian nog even 13e maar dit duurde niet lang, door een uitrem actie moest Fabian nog een plaatsje terrein geven en lag nu weer 14e. Het groepje voor hem reed nu iets verder weg en Fabian kon er niet meer bij komen, achter Fabian was ondertussen een groot gat ontstaan dus daar hoefde hij niets meer te vrezen en kwam dan ook als 14e over de finish. Doordat de tijden van beide races nog bij elkaar opgeteld werden is Fabian uiteindelijk nog 13e geworden, goed voor 3 punten in het kampioenschap.

“Het was een prima weekend voor me, ik heb lekker gereden en ben tevreden met de punten die ik gehaald heb. Ik had het gevoel dat er nog wel iets meer in zat maar doordat ik wat kleine foutjes maakte reed het groepje voor me iets weg en kon ik er niet meer bij komen. Het voelt in ieder geval weer goed om rond de plekken te rijden waar ik vorig jaar ook reed en heb het gevoel dat het nog harder kan, ik heb dan ook zin in de races in Oss.”

Zoals gezegd was er een grote opkomst van sponsors en fans, we willen iedereen dan ook ontzettend bedanken voor de geslaagde dag en het Ijsselpaviljoen voor de prima catering!

Komend weekend worden op zondag de kwalificaties verreden en op maandag de races in Oss

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen