HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 06-05-07 Wegraces Hengelo

Fabian onderuit in Hengelo

De race op de befaamde Varsselring in Hengelo stond op de kalender. Voor ons een echte thuiswedstrijd. Gebrand op een goed resultaat begonnen we op zaterdag aan de trainingen, terwijl het zonnetje al begon te schijnen.

Trainingen:

Eerst kwam de vrije training aan bod, ik wist welke kant de bochten op gingen maar daar was alles ook wel mee gezegd. Eerst maar eens rustig opbouwen dus en voor ik er erg in had was deze training ook al afgelopen. Ik kwam er in die paar rondjes al wel achter dat het een lastiger circuit is dan ik verwacht had en zeker het stuk richting de molen moet je het nodige lef voor kweken.
In de 2 kwalificaties heb ik gewoon geprobeerd om de baan verder te leren kennen en de rempunten op te zoeken. Na een paar keer ietwat rechtdoor te zijn gegaan wist ik waar deze lagen en gingen de tijden ook al rap omlaag. Tussendoor nog een keer de Pits in om de vering iets bij te stellen en de eerste tijdtraining sloot ik af op een 11e plek waar ik zeker niet ontevreden mee was. De 2e kwalificatie ging het nog een stuk beter en reed ik weer meer dan een seconde van de tijd af maar omdat de rest ook sneller was geworden bleef ik op een 11e tijd steken.


Race:

Het weer was goed en er was ondertussen veel publiek toegestroomd op de racedag. Alle ingrediënten aanwezig om er een mooie race van te maken.

Ik wist dat de start op het smalle stratencircuit cruciaal zou zijn en probeerde dan ook goed weg te komen wat helaas totaal niet lukte. De lampen gingen aan en ook erg snel weer uit. Ik liet de koppeling iets te snel komen en de motor zakte te ver terug in toeren waardoor ik erg slecht wegkwam. We kwamen de eerste bocht uit en ik zat achter de Ier Victor Gilmore. Ik wist dat ik sneller was en wilde er ook zo snel mogelijk voorbij om de aansluiting met de iets snellere mannen voorin ons groepje niet te verliezen. In de chicane achterop het circuit remde ik hem er uit maar kon de bocht net niet goed meer halen waardoor hij weer langs kwam. In de Boschbocht moesten we Tage Solberg ontwijken die onderuit was gegaan en in de Molenbocht verremde Victor zich een beetje waardoor ik binnendoor kon steken. De mannen voor ons waren al heel iets weggelopen dus het was zaak om hier snel weer aansluiting bij te krijgen. In de haast dit te doen remde ik voor de Veldermansbocht vrij laat waardoor ik te hard de bocht in dook en het voorwiel grip verloor. Mijn debuut op de Varsselring was hiermee afgelopen. Dit was toch wel een behoorlijke anticlimax na de goede trainingen.

Desalniettemin hebben we er verder nog een leuke dag van gemaakt. De organisatie van de Hamove was perfect en de baan is echt geweldig, volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. We willen ook alle sponsors, de genodigden en de meegekomen aanhang bedanken voor het mogelijk maken van dit weekend en we hopen dat iedereen heeft genoten van de prima catering die door het ijsselpaviljoen i.s.m. Wim Bulsink werd verzorgd.

Gelukkig hebben we niet al te veel schade en we gaan ons opmaken voor de volgende race op het stratencircuit van Eemshaven op 20 mei.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen