HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 25-05-08 ONK Hengelo

Fabian kan 9e startplek niet verzilveren.

Afgelopen weekend stonden weer de races op het circuit de Varsselring in Hengelo op het programma. De races welke bekend staan om de perfecte organisatie en de grote publieke belangstelling en welke ook nog eens de thuisrace van Fabian is, waren ook dit jaar weer een genot om aan deel te nemen. Ook de Supersport klasse waarin Fabian rijdt was weer goed vertegenwoordigd met bijna 70 inschrijvingen.

Kwalificaties:

Na in de ochtend al een vrije training gehad te hebben ging Fabian in de eerste kwalificatie lekker rond. Het snelle circuit ligt hem wel en dit bleek dan ook uit de tijden die Fabian op de klokken zet. Na een rondje bij Raymond Schouten aangepikt te hebben stond er al snel een lage 1:54 op de klokken en in de laatste ronde leek deze tijd nog behoorlijk aangescherpt te worden tot Fabian zich in de molenbocht voor startfinish zich verremde. De tijd bleef staan en een voorlopige 6e startplek was het resultaat.

Foto Kees Siroo

De tweede kwalificatie kwam Fabian wat moeilijker in zijn ritme, na halverwege de training een nieuwe achterband gestoken te hebben ging het gelijk al weer een stuk beter en de tijden gingen dan ook weer richting de 1:53. Echter in de laatste twee ronden waarin het moest gebeuren kwam Fabian in verkeer en zo kon hij zijn tijd van de eerste kwalificatie niet meer verbeteren. Enkele collega rijders deden dit wel en zo had Fabian de 11e tijd over de twee kwalificaties. Omdat de Belgische rijders Legrelle en Lano niet voor het ONK rijden mocht Fabian de race vanaf de 9e plek starten.

Race:

Fabian kwam goed weg vanaf de startlijn maar moest in het gedrang voor de eerste bocht twee plaatsen terrein geven. De eerste doorkomst was op een 11e plaats. Er begon zich een groepje te vormen waarin Fabian zich langzaam naar voren vocht. Fabian kwam terecht op een 7e plek die hij enkele bochten later weer verloor aan Rafaël Sinke. Na start finish kwam Fabian in ronde 4 met meer snelheid uit de Veldermansbocht en zette de motor op het lange rechte stuk naast die van Rafaël die Fabian helemaal naar de binnenkant dreef. Bij het aanremmen van de van Manenbocht ging het mis bij het aanremmen. Rafaël stak zijn knie helemaal uit en Fabian werd hierdoor precies met het aanremmen in onbalans gebracht, moest de rem even lossen, kon de bocht niet meer halen en schoot rechtdoor. Als 22ste kwam Fabian de baan weer op en wist dat een goede klassering er niet meer in zat. Desondanks besloot hij toch te rijden voor wat hij waard was en vocht zich terug naar een 16e plek. De rijders op de 14e en 15e plek waren nu al te ver weg en kon hij niet meer achterhalen en zo eindigde Fabian net buiten de punten.

Foto Mariska Grob

“Het was me het weekendje wel weer, ik voelde me sterk en snel en liet dit in het begin van de race ook zien. Ik reed in een groepje om de 6e plaats, aan de kop hiervan lag Randy Gevers welke de boel een beetje op hield. Ik wilde zo snel mogelijk naar voren en dan Randy voorbij om een gaatje te slaan. Hiervoor moest ik Rafaël voorbij maar dat deze zich zo breed zou maken als je er vlak naast zit had ik niet verwacht, het was weer een leermomentje voor een volgende keer. Eigenlijk ging alles verder goed ook al zit je niet zo lekker meer op de motor na zo’n actie. De 16e plek was hierna echt het maximale en ondanks dat het resultaat er niet naar was heb ik wel weer genoten van dit weekend. Dit is voor ons de thuisrace en hier geven we onze sponsors en supporters de nodige extra aandacht waarbij de catering van het Ijselpaviljoen ook dit jaar weer perfect was. Ik hoop dan ook dat iedereen er wel van genoten heeft.”

Lange tijd om bij afgelopen weekend stil te staan is er niet, aankomende vrijdag beginnen de trainingen voor de Speedtrophy op Assen al weer.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen