HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 05-04-08 ONK Hockenheim

Fabian sleept eerste punten binnen.

Afgelopen weekend werd op Hockenheim de eerste race tellend voor het ONK kampioenschap gereden. Door de veranderde reglementen en het samenvoegen van de superstock en supersport klassen was iedereen natuurlijk erg benieuwd hoe de verhoudingen op de baan zouden liggen. Er had zich het maximaal aantal van 44 rijders in de supersport ingeschreven, in de wedstrijd mochten er op het korte circuitje echter maximaal 36 starten.

Vrijdag werden er onder droge omstandigheden 2 sessies vrije trainingen verreden. Hoewel er geen tijden geregistreerd werden was al wel duidelijk dat Fabian erg goed mee kon komen.

Kwalificaties:

De eerste kwalificatie was onder erg natte condities. Vanwege het vele rubber op de baan door autosport betekende dit oppassen geblazen en we wisten dat het erg glad zou zijn. Fabian ging de baan op en probeerde in het ritme te komen om zo aan de natte omstandigheden te wennen. Niet al te veel pushend aangezien er nog een kwalificatie kwam en de omstandigheden alleen maar beter konden worden. Ondanks dit raakte Fabian in de laatste minuten van de training zonder waarschuwing de controle over de Ahnendorp R6 kwijt en gleed de grindbak in. Hier was hij niet de enige in want het leek onderhand een slagveld te zijn geworden.
Werk aan de winkel voor de monteurs want de schade was aanzienlijk en er was niet veel tijd voordat de tweede kwalificatie zou beginnen. Gelukkig was de motor na hard werken van de monteurs weer op tijd klaar en kon Fabian met een niet fraaier geworden motor aan de tweede kwalificatie beginnen.

De tweede kwalificatie ging het rijden al gelijk beter doordat de baan aan het opdrogen was. Hierdoor was er aanzienlijk meer grip en vertrouwen en de tijden gingen al rap omlaag. Fabian zag om zich heen weer veel rijders er af gaan en besloot te wachten met aanzetten tot de laatste paar minuten wanneer de baan het droogst zou zijn. Dit plan lukt aardig en Fabian mocht van een 11e plek van start gaan.

Race:

De wedstrijd werd onder volledig droge omstandigheden verreden. Vanaf de derde startrij ging Fabian erg goed van start en kwam als 8ste de eerste bocht door. Al in de eerste ronde moest hij een plaatsje prijs geven en kwam zo als negende de eerste passage door. De volgende ronden moest Fabian door enkele kleine foutjes de kopgroep iets laten gaan en door een remfout ook nog eens 4 plaatsen prijsgeven. Hierdoor kwam Fabian op een 13e plaats te liggen achter Hommerson en van Poppel. Deze kon hij mede door tussenkomst van enkele achterblijvers niet meer terug pakken en door een ongeval werd de race 4 ronden voor het einde stilgelegd.

“Het was in de race jammer dat ik na de goede start de eerste 3 ronden het tempo van de kopgroep net niet bij kon houden. Ik probeerde dit goed te maken door laat te remmen en maakte zo een paar kleine foutjes wat de nodige plaatsen kostte. De twee rijders waar ik uiteindelijk achter belandde kon ik wel hebben maar zo rond de tiende ronde kwamen de eerste achterblijvers en daar had ik geen geluk mee. Ik kon tot twee keer toe het gat welke hierdoor veroorzaakt werd dicht rijden maar toen werd de wedstrijd met een rode vlag stilgelegd door een vervelend ongeluk. Al met al ben ik wel erg tevreden aangezien het verschil met de rijders in de top 10 erg klein is en er nog zeker plek voor vooruitgang is. Hockenheim is ook niet echt mijn baan dus ik ga vol goede moed naar de volgende race op Assen”

Deze volgende race is op 19 en 20 april, dan zullen de afgelastte Paasraces ingehaald worden.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen