HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 02/03-06-07 ONK/IDM Wegraces Assen
Verslag ONK/IDM weekend

Afgelopen weekend was de primeur van een gezamenlijk georganiseerd weekend door IDM en ONK. Op vrijdag zou er voor ons een vrije- en een kwalificatie training op het programma staan, op zaterdag een kwalificatietraining en een race en op zondag een warm-up en een tweede race.

Vrijdag:

Deze trainingen stonden vooral in het teken van het afstellen van de motor en het weer wennen op Assen. Voor de Haarbocht was het rempunt weg doordat de curbstones nu helemaal geschilderd waren en dit was dan ook weer even zoeken. In de kwalificatie ging het rijden al weer de goede kant op. Het was erg druk in de baan samen met de superstock600 die tegelijkertijd met ons reden en daardoor was het erg moeilijk om een snelle tijd te rijden. Desondanks reed ik een redelijke tijd en stond voorlopig 14e vlak achter Uitterdijk en net voor Mile Pajic. Op zich niet slecht aangezien er ook behoorlijk wat snelle IDM rijders mee deden die normaal niet in het ONK meedoen.

Zaterdag:

De kwalificatie begon weer en we besloten een andere tactiek te hanteren door met minder benzine van start te gaan en tussentijds bij te tanken. Hierdoor kon ik vanaf het begin snellere tijden zetten. Tevens hadden we achter een hardere band gestoken omdat de zachte het geen hele training kon volhouden. Het rijden ging verder goed en in de laatste ronde kon ik achter Rik Lenters aanpikken, hierdoor reed ik een snellere tijd als in de eerste training. Doordat Mile in deze training nog net sneller was dan ik verloor ik een plaatsje op de grid, ik stond 15e op 0,2 seconde achter Mile en 0,1 seconde voor Peter Schalken. Er kon dus nog van alles gebeuren want voor Mile stond Henk van de Lagemaat met een tijd van slechts een halve seconde sneller.

Wedstrijd:

De start van de wedstrijd was ook dit keer weer erg goed, als 10e ging ik de eerste bocht door. Helaas moest ik in de eerste twee ronden wat plaatsen prijs geven. De motor voelde niet echt fijn aan en zo was ik na de vierde ronde inmiddels al weer tot achter Peter Schalken teruggezakt. Ook hier kon ik niet aanpikken en ik voelde dat de motor ondertussen langzaam vermogen begon te verliezen. Een paar ronden later kwam ook Ville Matti Valtonen nog voorbij, deze kon ik wel volgen maar er langs komen was geen optie meer. De laatste 3 ronden viel het vermogen nog verder weg waardoor ik besloot de wedstrijd rustig uit te rijden en het puntje te pakken.

Nadat we de motor na de wedstrijd los hadden gehaald bleek dat één van de zuigers iets was gesmolten. Hierdoor kon ik zondag niet meer aan de start verschijnen.

Erg jammer dus, ik had het gevoel dat er zeker meer in zat na de goede kwalificaties. Dat een mechanisch defect roet in het eten gooit is dan altijd balen. De motor is inmiddels al wel weer startklaar en we hopen in Oschersleben dit weekend wel weer een goed resultaat neer te kunnen zetten.

 

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen