HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 11-05-08 ONK Oss

Weer pech voor Fabian!

Afgelopen Pinksterweekend werden onder tropische omstandigheden de races op het straten circuit van Oss verreden. Het hele weekend zat Fabian er uitstekend bij en ook de race leek perfect te verlopen. Helaas kwam de pechduivel weer om de hoek kijken.

Zondag:

Op zondag stonden twee kwalificaties gepland op het circuit dat voornamelijk uit haakse bochten bestaat. Echt een uitdaging is het circuit niet maar Fabian heeft vorig jaar ook al laten zien wel snel te kunnen gaan op dit circuit. In de eerste training kon hij dan ook al een leuk tempo rijden en reed Fabian de 5e tijd. In de tweede kwalificatie werd een nieuw setje banden gestoken en al gauw gingen de tijden nog wat verder omlaag. Na een hele tijd 6e te hebben gestaan wilde Fabian na een kleine pauze nog een snelle ronde zette wat goed lukte tot hij bij de chicane achterop het circuit kwam. Fabian remde de chicane iets te hard aan waarbij achterkant omhoog kwam en dwars ging, insturen was onmogelijk en met hoge snelheid vloog hij de airfences in die, volgens hemzelf, zachter er uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Fabian was ongedeerd echter de motor kwam er minder fraai vanaf, dus werk aan de winkel voor de monteurs om de motor weer in topconditie te krijgen.
In deze laatste minuten kwam er nog een rijder langszij en zo heeft Fabian de 7e startpositie voor de wedstrijd.

Foto Henk Teerink

Maandag:

’s Ochtends werd er eerst een warming-up verreden waaruit bleek dat de motor nog goed stuurde en ook Fabian nog goed in zijn vel zat. Vol vertrouwen stelde Fabian zich op de startgrid op voor de race. De rode lamp ging uit en het hele veld vertrok. Ook ditmaal had Fabian weer een prima start.

Foto Mariska Grob

Door laat te remmen voor de eerste bocht kon hij nog een plaatsje pakken en ging als 6e de eerste bocht door. De eerste ronde verloor hij deze plek ook weer aan Jurjen Uitterdijk maar door een crash van van Nieuwenhuizen vlak voor Fabian won hij weer een plaats en reed nu achter Ron van Steenbergen weer op een 6e plek. De volgende ronden vonden er veel onderlinge wisselingen plaats maar Fabian wist telkens de 6e plek terug te pakken en vast te houden tot in ronde 9 Raymond Schouten voorbij kwam nadat deze al een ronde of 5 in Fabian’s kielzog zat. Doordat Kervin Bos onderuit ging won Fabian weer een plaats en lag weer 6e tot het noodlot in ronde 10 toesloeg. De versnellingsbak begon te haperen en in ronde 11 was het helemaal gebeurd. Met meer dan 5 seconden voorsprong op zijn achtervolger Mile Pajic moest Fabian opgeven en teleurgesteld de motor aan de kant zetten.

“Dit is erg zuur, als de versnellingsbak het had volgehouden was ik op zeker 5e geworden en dat zou mijn beste resultaat ooit zijn geweest! Helaas mocht het net als op de Paasraces in Assen waar de achterband stuk ging weer niet zo zijn. Wederom heb ik wel laten zien dat het kan en we proberen het in onze thuiswedstrijd op Hengelo gewoon nog een keer.”

Zoals gezegd, de volgende wedstrijd is onze thuisrace op Hengelo in het weekend van 24 en 25 mei. Daar zal wederom een gooi naar een plek bij de eerste 10 gedaan worden.