HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 01-06-09 Races Oss

Top 10 voor Fabian in Oss!

Waar in Hengelo de eerste punten van het seizoen al binnengehaald waren was Fabian ook in Oss lekker op dreef. Het stratencircuit “de paalgraven” was de afgelopen pinksterdagen het toneel voor de Onk Supersport race welke onder zonnige omstandigheden werden verreden. Vorig jaar moest Fabian op dit circuit liggend op een 6e plek opgeven door mechanische pech, dit jaar zou de race beter eindigen.

Al vanaf het begin liet Fabian zien goed met de top 10 mee te kunnen komen door in de eerste kwalificatie als 9e te eindigen. De tweede kwalificatie reed Fabian halverwege de kwalificatie al een snellere tijd waarmee hij lange tijd als 4e gekwalificeerd stond. Helaas kon hij deze tijd aan het einde van de sessie niet meer verbeteren, in tegenstelling tot enkele andere rijders en kwam Fabian uiteindelijk tot de 8e tijd, een prima prestatie in dit volle en sterke veld.

1
Foto Mariska grob


Fabian mocht de race vanaf de derde startrij in het midden vertrekken en deed dit voortreffelijk, hij ging als 6e de eerste bocht door. Al in de eerste ronde ging er een rijder voor Fabian onderuit welke op de baan terecht kwam, Fabian moest hiervoor in de remmen en verloor zo 2 plekken. Door een foutje van Kevin van Leuven schoof Fabian weer een plaatsje op en kwam de eerste ronde als 6e door. Kevin kwam echter weer sterk terug en haalde Fabian weer in.

De volgende ronden kwam Fabian in gevecht met Duntep rijder Stuart Voskamp. Ronden lang was het stuivertje wisselen met mooie inhaal acties waarbij bleek dat de Ahnendorp Yamaha telkens sneller de bochten uit was en Stuart de latere remmer bleek. Na een paar ronden zette Stuart nog wat aan en Fabian kon dit niet meer volgen waardoor er een gaatje ontstond tussen de twee. Vanaf halverwege de race reed Fabian op de 8e plaats met vlak achter hem Twan van Poppel. In de allerlaatste ronde moest Fabian ook Twan nog voorbij laten gaan en kwam zo als 9e over de finish. Een mooie race dus met de nodige gevechten.

2
Foto Henk Teerink

“Dit was weer een gave race! Eindelijk zat ik er in de kwalificatie wat beter bij waardoor je met de start gelijk kan aanpikken bij de snellere jongens. Dit ging ook echt perfect en ik kon mooi het gevecht aangaan met Stuart. Een beetje jammer dat hij het tempo nog iets op kon schroeven en ik niet meer. Ik ben echter tevreden met het verloop van de race en de 7 punten die we hiermee binnengehaald hebben, dit smaakt uiteraard naar meer!”

De volgende race is op het circuit van Assen op 13 en 14 juni.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen