HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 17-08-08 ONK Spa Francorchamps

Nare valpartij voor Fabian in Spa.

Afgelopen woensdag vertrok het gehele team richting Spa Francorchamps waar zondag 2 wedstrijden om het ONK verreden werden. Donderdag moest er eerst nog getraind worden daar Fabian voor het eerst op Spa ging rijden. Vrijdags een rustdag en zaterdags de kwalificatie.

Donderdag:
De eerste sessie werd gebruikt om de baan te verkennen. De navolgende sessies gingen erg goed en Fabian voelde zich goed thuis op deze baan. De trainingsdag werd zelfs al afgesloten met een 2.38.4. Met deze goede vooruitzichten gingen we op naar zaterdag.

Zaterdag:
De eerste kwalificatie was slecht, het wilde op de een of andere manier niet lukken en Fabian had moeite om in het ritme te komen. De tweede kwalificatie ging alweer stukken beter. Fabian had wat meer de ruimte en had ook minder last van langzamere mede coureurs. Hij kwalificeerde zich hiermee op een prima 10e startplek met een tijd van 2:36:3. Niet slecht aangezien er bijna 70 deelnemers in de baan waren en Fabian weinig ervaring op dit circuit heeft.


Zondag:
De warming up van 20 a 25 min verliep prima en zonder problemen.

Over naar de start opstelling. Op de grid hadden we maar 3 minuten de tijd alvorens de banden warmers er alweer af moesten en de proefstart kon beginnen.
Doordat achteraan nog rijders hun plek zochten duurde het allemaal veel te lang waardoor de motoren her en der al aan de kook kwamen en de banden steeds kouder werden. Toen werd er start delayed aangegeven en kon alles weer van de baan

Na een halfuurtje wachttijd begon het hele riedeltje weer overnieuw. Deze keer ging het al niet veel beter maar duurde het allemaal net iets korter. De eerste bocht kwam Fabian op een prima 11e plaats door. Een paar bochten verder heeft hij met het uitkomen van de bocht plots de controle over de achterkant van de motor verloren en is met een highsider onderuit gegaan. De motor ging hierbij tollen waarbij de tank open getrokken werd en de machine vlam vatte. Fabian is hard op zijn rug terecht gekomen en bleef liggen.

Vervolgens is hij naar het ziekenhuis in België gegaan. Hij kon gelukkig alles bewegen maar gaf aan dat hij pijn in zijn rug had. Aldaar bleek hij 3 gebroken wervels te hebben bovenin de rug. Die zelfde avond nog is Fabian per ambulance naar Nederland vervoerd en moest hij direct in quarantaine. Gelukkig werd er aangegeven dat het stabiele breuken zijn. Na een 2 daags verblijf mocht hij naar huis en heeft hij aan een korset voldoende. Over 6 weken gaan ze opnieuw foto’s maken en kijken wat het vervolg wordt. Voorlopig is Fabian aan huis gekluisterd en mag hij niet anders dan zitten, liggen en een beetje lopen. Het gaat naar omstandigheden dus goed met Fabian en wij hopen op en goed en snel herstel. Wel lijkt het er op dat het raceseizoen voor Fabian voorbij is, we houden u in ieder geval op de hoogte.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen