HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 19-04-09 Races Spa Francorchamps

Goede race voor Fabian op Spa na slechte kwalificatie.

 

Onder wisselende omstandigheden had Fabian een lastig weekend op het Belgische Spa Francorchamps. Het circuit waar Fabian er vorig seizoen nog hard af ging en hier zijn rug letsel aan over hield. Ondanks dit voorval blijft Fabian dit een van de leukere circuits vinden, echter ook dit jaar ging het niet geheel vlekkeloos waarbij het tijdschema met haar geringe rijtijd ook niet echt in het voordeel werkte.

Kwalificaties:

’s Morgens was er een vrije training welke onder natte omstandigheden verreden werd, hierin konden enkele ronden afgelegd worden om een beetje aan de snelle baan te wennen.
De eerste kwalificatie was droog en Fabian wist dat het in de tweede waarschijnlijk zou regenen. Zonder ook maar één oefenrondje in het droog gereden te hebben zou het gelijk moeten gebeuren. In de slechts 20 minuten durende kwalificatie reed Fabian geheel ongebruikelijk vanaf ronde 1 bijna dezelfde rondetijden. Er zat dus duidelijk iets niet goed en uiteindelijk kwam Fabian op een 32ste tijd te staan. Het bleek bij terugkomst op de paddock dat Fabian problemen met de voorrem had, enkele onderdelen die na de crash een week eerder op Assen vervangen waren bleken niet goed. Erg vervelend, Spa is een circuit waar je op meerdere punten hard in de remmen moet.
De tweede kwalificatie was helaas zoals verwacht nat, de tijden werden dus niet verbeterd en Fabian wist dat een goede start belangrijk maar bijna onmogelijk zou zijn.


foto Mariska Grob

Race:

De volgende dag de race, normaal is er ’s morgens nog een warm-up van enkele ronden maar dit weekend helaas niet. Fabian startte vanaf de 8ste startrij helemaal aan de binnenkant voor een race over 10 ronden. Bij de start won Fabian enkele plaatsen en wist deze positie te houden in de krappe eerste bocht, La source. Ronde na ronde kwam Fabian iets naar voren tot in de 5e ronde een rode vlag situatie ontstond. Fabian was net 2 rijders na startfinish voorbij gegaan echter de laatste doorkomst telde. Fabian lag toen nog op een 24ste plaats. Tijdens de rode vlag situatie veranderde Fabian nog zijn voorvering, door het harde remmen wat nu wel weer wilde had hij er weer enkele nieuwe veringsproblemen bij gekregen.
Er kwam een herstart voor een sprintrace van 4 ronden vanaf dezelfde startpositie als de eerste start en ook deze start ging redelijk goed. Fabian kwam gestaag weer wat naar voren en kwam in een groepje terecht waar hij door moest zien te komen. Dit lukte door in de allerlaatste bocht van de laatste ronde nog een rijder uit te remmen. Fabian kwam deze omloop als 18e over de finish, opgeteld met de eerste race betekende dit uiteindelijk een 21ste plek. Na de kwalificaties nog een meevaller.

“De race ging best lekker, alleen jammer dat er geen warm-up was. Ik moest de eerste ronden nog de rempunten uitvinden en dit kostte veel tijd. In de tweede ronde verremde ik me nog een keertje in een poging 2 rijders in te halen waardoor ik zelfs plaatsen verloor en ik weer gedeeltelijk opnieuw kon beginnen. De tweede start ging wat beter en het inhalen ook wat makkelijker. In 4 ronden tijd van een 32ste naar een 18e plek was nog niet zo slecht ook al waren de tijden door de vele gevechten niet geweldig. Ik ben afgezien van de positie wel tevreden en heb lekker gereden”

De volgende race voor Fabian zal er één zijn om het Duitse kampioenschap, het IDM. Deze wordt gehouden in het weekend van 16 en 17 mei op het circuit van Oschersleben.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen