HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 15-06-08 ONK Speedchallenge

Fabian strak in de punten.

Na de afgelopen 2 races door verschillende oorzaken uitgevallen te zijn, was het voor Fabian tijdens de Speedchallenge op Assen weer zaak om de nodige punten te pakken. De weersvoorspellingen vooraf waren niet al te best maar ondanks dat konden alle sessies droog worden verreden.

Kwalificaties:

Het was twijfelachtig of het de hele dag droog zou blijven en Fabian ging de eerste kwalificaties daarom ook gelijk hard van start. Mede omdat de vorige weekenden op Assen gebleken is dat de achterband moeite heeft om het een hele training vol houden zette Fabian al in de eerste helft van de sessie een snelle tijd neer. Lang stond Fabian hiermee op een 2e positie maar in de laatste minuten werd er toch nog wat sneller gereden door enkele rijders zodat Fabian uiteindelijk op een 7e tijd uitkwam. De tweede kwalificatie was toch droog en dus kon Fabian nog proberen zijn tijd te verbeteren wat niet eenvoudig bleek te zijn met 55 rijders in de baan. Druk doende een vrije ronde te creëren kon Fabian op het laatst van de training toch nog een redelijke ronde rijden en verbeterde zijn tijd minimaal. Uiteindelijk stond Fabian hiermee als 10e gekwalificeerd met een 1:47:4. De verschillen zijn echt minimaal want van plaats 7 tot en met 17 staat iedereen binnen een seconde. Het kon dus nog wel eens spannend worden op de racedag.


Foto Henk Teerink

Race:

In de middag kwam het zonnetje door en maakte iedereen zich op voor de race. Vanaf de 3e startrij maakte Fabian een redelijke start en ging als 11e de eerste bocht in. Al in de eerste ronde pakte Fabian de 10e plek terug en ging in de achtervolging naar het groepje voor hem met Pajic, Legrelle en Gevers welke in 1 ronde een klein gaatje hadden geslagen. De aansluiting werd gevonden in de 2e ronde en Fabian zat er strak achter tot hij in de 4e ronde weer iets terug zakte. De rondetijden zakten ook langzaam iets terug en Fabian kon de mannen voor hem niet meer volgen. Ron van Steenbergen die met een opmars bezig was kwam voorbij en meerdere rijders achter Fabian begonnen aan te dringen waarvan er 2 gedurende de wedstrijd nog langszij kwamen. Uiteindelijk reed Fabian als 13e over de finish maar omdat van Steenbergen onder geel zou hebben ingehaald kreeg deze 20 strafseconden en belandde achter Fabian in de uitslag. Een 12e plek dus en weer de nodige punten voor het kampioenschap waarin Fabian ondanks alle pech toch nog 16e staat.


Foto Mariska Grob

“Ik ben tevreden, het eerste gedeelte van de wedstrijd was gewoon weer goed. Ik besloot niets te forceren en het groepje voor me te volgen, dit lukte redelijk tot na een paar ronden de grip achter behoorlijk minder werd. Het was inmiddels wat warmer geworden in de middag en misschien was een wat zachtere band een betere keuze geweest. De achterkant van de R6 blijft een probleem en we zullen in de zomerstop meer gaan testen met de set-up van de motor, de wedstrijdweekenden zijn te kort om écht wat te kunnen proberen. Toch zat ik bijna het hele weekend weer bij de top 10 en heb ik een nieuw p.r. gereden, dit is ook waar de doelstelling lag voor dit jaar en van daaruit kunnen we weer verder werken.”

Zoals gezegd, de komende weken zijn er geen races. De volgende race is op 3 augustus, wederom in Assen.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen