HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 14-06-09 Speedchallenge Assen

Fabian net buiten de punten op Assen

Na de stratencircuits van Hengelo en Oss gehad te hebben was het afgelopen weekend weer tijd voor het rijden op een permanent circuit. De Speedchallenge race welke traditioneel op Assen verreden wordt stond op het programma, en hoewel Fabian het op de stratencircuits niet onverdienstelijk deed wist hij dat het lastig zou worden om ook op Assen weer bij de eerste 15 te komen.

Zaterdag werden de kwalificaties verreden onder goede omstandigheden. Fabian moest eerst het ritme van een gewoon circuit welke toch compleet anders is dan een stratencircuit terug vinden en kwam moeizaam op gang. De laatste paar ronden gingen de rondetijden toch gestaag naar beneden en Fabian bevond zich op een 13e positie. De tweede kwalificatie ging al wat beter en na halverwege de achterband gewisseld te hebben draaide Fabian tijden die weer ergens op begonnen te lijken.  Ondanks de het grote aantal van 55 rijders in de baan en het hierdoor geen vrije ronde kunnen vinden evenaarde Fabian toch weer bijna zijn pr op Assen en kwam hiermee op de 16e startplaats te staan.

Mariska Grob (3).jpg
Foto Mariska Grob

De race mocht Fabian vanaf de 4e startrij aanvangen, helemaal aan de binnenzijde. De start was redelijk goed en als 16e duikt Fabian de eerste bocht in. In de eerste ronde wordt Fabian nog ingehaald en komt dus als 17e de eerste ronde door.  Deze plaats houdt Fabian de opvolgende ronden en er begint zich een klein groepje te vormen waar Fabian middenin zit. Fabian Wordt een keer ingehaald maar weet zelf ook weer enkele rijders in te halen, uiteindelijk zit Fabian aan kop van dit groepje op een 15e plaats. Door het uitvallen van enkele rijders voorin rijdt Fabian halverwege de race op een 13e plek. Dan verremt Fabian zich in de Ruskenhoek en moet weer 2 rijders voorbij laten gaan welke hij niet opnieuw kan achterhalen. Als de laatste paar ronden het tempo wegzakt wordt hij nog 2 keer ingehaald en eindigt uiteindelijk op een 17e plaats.

“Het begin van de race ging best lekker, na een paar ronden kreeg ik een lekker tempo te pakken en reed zelfs mijn snelste ronde ooit op Assen welke nu weer met bijna een halve seconde scherper gesteld is. In het midden van de race verremde ik me een keer maar ik kon gelukkig weer de baan op komen. Ik leek redelijk veilig op een 15e plek af te stevenen maar helaas aan het eind van de race stak een oud probleem wederom de kop op, ik kreeg namelijk ontzettend last van opgepompte onderarmen. Dit heb ik meestal wel maar dit keer was het behoorlijk extreem waardoor het tempo behoorlijk naar beneden moest en ik de 15e plek helaas niet vast kon houden.”

De volgende race is wederom op Assen, ditmaal tijdens het TT weekend. De Dutch Supersport zal dan in het bijprogramma een kwalificatie op donderdag en een kwalificatie op vrijdag hebben. De race wordt zaterdags verreden.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen