HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 04-10-09 KNMV Racedays

Fabian rijdt puike slotrace.

 Fabian heeft afgelopen weekend wederom laten zien bij de eerste 15 rijders in het supersport veld te horen. Na een aarzelende start op zaterdag welke werd gekenmerkt door veel wind en regen, begon het er zondag in de race beter op te lijken.

Zaterdag:

De eerste kwalificatie was het nog droog, de verwachting was dat het zou gaan regenen in de tweede kwalificatie dus gelijk vol aan de bak. Dit lukte gedeeltelijk, Fabian was snel, echter elke ronde gebeurde er wel iets waardoor er geen snelle tijd uit kwam. Veel rijders hadden moeite met de wind waardoor de omstandigheden lastig waren, dit bleek ook wel uit de tijden. Uiteindelijk stond Fabian toch nog als 19e op de lijst. Nu maar hopen dat het droog blijft dus, maar deze hoop werd al snel de grond in geboord want het begon al behoorlijk te regenen. Hoewel het voor de tweede kwalificatie al weer een halfuurtje droog was droogde de baan niet echt op, Fabian heeft nog wat rondjes op regenbanden gereden omdat dit ondertussen ook al weer een tijdje geleden was maar de tijden werden niet verbeterd. Startpositie 19 dus.

 


Foto Henk Teerink

Zondag:

Tijdens de warm-up was het gevoel met de motor al goed, Fabian begon dus vol goede moed aan de race. Vanaf de 19e plek maakt Fabian een prima start en komt de eerste ronde als 16e door. De ronden er na weet Fabian nog enkele plekken te winnen en heeft aansluiting met de groep er voor tot in de derde ronde de rode vlag gezwaaid wordt. De race krijgt een herstart over 9 ronden en Fabian mag vanaf een 19e plek helaas opnieuw beginnen. Ditmaal is de start iets minder, Fabian komt als 20ste door. Ook nu begint Fabian al gelijk aan zijn opmars en bijna elke ronde wordt er iemand ingehaald tot Fabian in ronde 5 op de 15e plek terecht komt. De rijders voor hem lijken nu te ver weg maar Fabian komt al snel dichterbij en kan 2 ronden voor het einde het gevecht met Ron Sterken nog aan gaan en hem uiteindelijk inhalen. De kort daar voor rijdende Twan van Poppel weet door dit gevecht wat afstand te nemen en deze kan Fabian dan ook niet meer achterhalen waardoor de uiteindelijke 14e plek ook het maximale was.


Foto Henk Teerink

“Het was weer een lekkere race vandaag met veel inhaalacties. Ik heb er van genoten ook al kwam de rode vlag voor mij erg slecht uit. De tweede start was wat minder maar ook nu kon ik het gevecht weer aangaan om naar voren te komen. De rondetijden waren weer goed en zelfs goed genoeg voor een top 10 resultaat, met een betere startpositie had er dus nog wel meer ingezeten.
We gaan nu met een goed gevoel de winter in en we zullen er dan ook alles aan doen om voor volgend jaar het budget weer rond te krijgen om weer goed voor de dag te komen. Hierbij wil ik dan ook het team, alle sponsoren, vrijwilligers en iedereen die ons op welke manier dan ook gesteund hebben bedanken!”
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen