HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 10-06-07 Wegraces Oschersleben

Verslag ONK Oschersleben.

Afgelopen weekend stond er een dubbele race op het programma in het, ook dit jaar weer, erg warme Oschersleben. De motor was er weer klaar voor en het werd tijd dat er weer eens wat puntjes gepakt werden.

De trainingen op zaterdag verliepen vrijwel probleemloos, het enige probleem was eigenlijk dat de concurrentie op vrijdag al vrije trainingen hadden gehad waar wij helaas niet bij konden zijn. We begonnen dus alweer met een kleine achterstand en dat was in de eerste tijden ook wel te zien. De tweede training werd er toch nog een tijd gezet die acceptabel was en goed was voor een 12e tijd achter van de Lagemaat.

Wedstrijden:

De eerste wedstrijd bleek een rare wedstrijd te worden. De start was goed alleen in de eerste knik naar links kwam ik in de verdrukking waardoor ik veel plaatsen verloor. Al in de eerste ronde kon ik enkele rijders terug pakken tot ik op een gegeven moment veel rook van een motor af zag komen en de rijder er een paar meter later af zag gaan. Een ronde later toen er nog meer rijders door het oliespoor onderuit waren gegaan kwam de rode vlag en kregen we een herstart. De herstart was slecht, het voorwiel kwam omhoog maar gelukkig bleef de schade nu beperkt. Ik reed op een twaalfde plaats rond achter Kervin Bos maar ik merkte dat ik sneller was en wachtte mijn moment af om hem te passeren. 3 ronden voor het einde wilde ik er langs en ik stuurde de lange doordraaier na start finish wijd in om zo met meer snelheid er uit te komen en de motor voor de volgende bocht naast die van hem te zetten. Halverwege de bocht begon het voorwiel opeens te glijden en ik kon de motor niet meer houden. Waarschijnlijk reed ik op een vuil stuk en dit was te veel gevraagd van de voorband. De schade viel mee maar doordat er een clip-on en een voetsteun afgebroken was eindigde de eerste race helaas te vroeg voor mij.

Voor de tweede wedstrijd was de motor door de hardwerkende monteurs al weer snel klaar gemaakt. De start van deze race was goed en de eerste ronden kon ik lekker doorrijden. Ik lag op een 10e plaats achter 2 superstockers die om de 2e plaats vochten in hun klasse en vlak daarvoor zat Henk van de Lagemaat. Ik was de eerste ronden sneller dan de mensen voor me maar ik kon ze telkens net niet passeren. Hierdoor liep Henk heel langzaam weg van ons groepje en ik moest hem laten gaan. Ik besloot daarom halverwege de wedstrijd geen risico's meer te nemen, de punten te pakken en de 10e plaats vast te houden.

Al met al hebben we wel weer de nodige punten kunnen pakken voor het kampioenschap maar door wederom een dure nulscore zijn we inmiddels gezakt naar een 15e plek in de tussenstand. Het race tempo wordt echter nog steeds beter en de stijgende lijn zet zich voort. We hebben nu een paar weken de tijd voor de volgende wedstrijd en ik hoop dat ik dan een goed resultaat kan neerzetten.

 

 

 

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen