HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 05-07-09 Oschersleben

Fabian vermaakt zich prima in Oschersleben.

Oschersleben was afgelopen weekend het toneel voor een dubbele race om het ONK.  Op dit circuit heeft Fabian eerder dit seizoen ook al een IDM race gereden, er was dus genoeg data verzameld om de races met vertrouwen tegemoet te zien.


De kwalificaties verliepen redelijk gesmeerd, de eerste training moest Fabian er nog een beetje inkomen maar de tijd die hij in de IDM races had gereden werd al bijna geëvenaard. De tweede training verliep wat rommeliger door wat rode vlag situaties maar Fabian hield tijdens de tropische omstandigheden het hoofd koel. Precies op het juiste moment kwam hij binnen voor een nieuwe achterband en verstelde de vering nog wat en zette een tijd welke bijna een seconde sneller was dan de eerste kwalificatie. Fabian probeerde nog een snellere tijd neer te zetten maar kwam in verkeer en de sessie werd door rood ook nog eens eerder afgebroken waardoor dit niet meer lukte. Toch een 14e startplek en een nieuw pr op dit mooie stuurcircuit waar Fabian niet ontevreden over was.

Race1:
Fabian vertrekt vanaf de 4e startrij en heeft een perfecte start, helaas remt hij te vroeg voor de eerste bocht en wordt door veel rijders weer uitgeremd. Na in de tweede en derde bocht nog weer wat rijders teruggepakt te hebben komt Fabian als 14e de eerste ronde weer door. Al in de tweede ronde passeert Fabian 2 rijders en rijdt op de 12e plek achter Randy Gevers. De rijders er voor hebben ondertussen een gaatje geslagen maar ronde na ronde wordt het gat kleiner en halverwege de race achterhalen ze Twan van Poppel. Het drietal blijft lang achter elkaar hangen tot Twan met een technisch probleem af moet haken en Fabian naar de 11e positie komt. Later zal ook nog Jarno vd Marel ten val komen waardoor Fabian opschuift naar de 10e positie. 2 ronden later wordt door een crash de race met een rode vlag gestopt en Fabian eindigt dan ook heel verdienstelijk als 10e.
“De start van de race was goed alleen de eerste bocht een ramp, gelukkig ging het inhalen redelijk eenvoudig en zat ik er alsnog weer goed bij. Het tempo lag in de race hoog en ik heb bijna elke ronde sneller gereden als mijn snelste kwalificatie tijd, ik ben hier dus heel blij mee en kijk uit naar de tweede race waar de start zeker beter zal zijn.”

Race2:

Vanaf dezelfde startplek als de eerste race, de eerste meters zijn wederom goed en ook de eerste paar bochten zijn nu beter. De eerste bocht komt Fabian als 12e door en na de volgende linker doordraaier ligt Fabian 11e, wederom achter Randy Gevers. Randy lijkt het tempo nog niet te kunnen volgen en Fabian gaat er de tweede ronde voorbij op jacht naar een groepje met 3 coureurs, welke nu ongeveer 100 meter voor hem rijden. Fabian komt echter niet dichterbij maar verliest ook niets. Dan in de 4e ronde krijgt Nelson rolfes voor Fabian een probleem en zakt af, Fabian stoot door naar de 10e plek. Een ronde later komt vd Marel wederom ten val en Fabian rijdt nu op een 9e plek met in zijn kielzog Gevers en Voskamp. Als 2 ronden later Kervin Bos uitvalt met een technisch probleem komt Fabian op de 8e plek terecht en blijft hier enkele ronden rijden tot Randy hem passeert en er ook gelijk vandoor gaat. Ook Voskamp heeft hetzelfde idee alleen blijft Fabian er nu vlak achter plakken. Er voorbij komen is nog weer een ander verhaal en Fabian komt zo vlak achter Voskamp op een 10e plek over de Finish met bijna 10sec voorsprong op zijn achtervolgers.

“De start was nu een stuk beter en dat kan je dan ook gelijk zien. In plaats van een maximaal haalbare 10e plek met een groot gat voor je, ben je dan opeens om een 8ste plek aan het strijden en is de achterstand op de rest een stuk kleiner. Het was jammer dat ik Stuart Voskamp niet achter me kon laten, ik hoopte nog op een klein foutje maar die maakte hij helaas niet meer. Ik ben echter wel super tevreden en heb nu mijn pr verbeterd tot 1:31:9, in deze race slechts 1 seconde langzamer dan de koplopers, dat is een goed teken. De motor stuurt nu ook eindelijk goed en we hebben de vering nu goed afgesteld op de Dunlop banden die geweldige grip geven tot het einde van de race. “


De volgende race is de Rizla Racingdays op Assen over 4 weken, even een kleine pauze dus.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen