HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 09-04-07 Paasraces Assen

Toch nog twaalfde na drive trough penalty.

De eerste race van het seizoen zit er weer op en het resultaat mag er zijn. We wisten door de geringe test kilometers op de nieuwe Michelin rubbers dat het een hele opgave zou worden om een goed resultaat neer te zetten. Dit bleek ook al in de trainingen waar het moeilijk was om een snelle tijd neer te zetten. Druk doende om een goede set-up van de motor te krijgen werd er toch nog een 11e tijd in de eerste training neergezet. In de tweede training werd de tijd nog iets scherper gezet maar de concurrentie, waaronder enkele buitenlandse toppers, zat ook niet stil en dus mochten we vanaf een 15e plek vertrekken. We wisten waar we het ten opzichte van vorig jaar lieten liggen met de huidige setup en besloten samen met de adviseurs van Michelin met deze gegevens om achter een zachtere band voor de race te monteren en de geometrie van de motor nog iets aan te passen .


De start van de race was erg goed, iets te goed. De motor rolde al voordat de lichten uit waren en mijn vermoeden was al dat het niet goed zat. Desondanks besloot ik om toch gewoon te rijden voor wat ik waard was en zo dook ik rond de 10e plaats de eerste bocht in. Ik zat achter een snel groepje welke ik goed kon volgen en de tijden lagen al in de eerste ronden lager dan in de training. De zachtere achterband in combinatie met de vering pakten dus goed uit, helaas werd de voorkant nu onstabiel. In de tweede ronde verremde ik me voor de Haarbocht waardoor ik de aansluiting verloor. Door de voorsprong die we inmiddels hadden verloor ik echter geen plaats. De volgende doorkomst zag ik het bord met "drive trough 58" al staan, toch te snel weg dus. In ronde 4 ben ik door de pitstraat gereden en ik zag na het opkomen van de baan bijna meteen al een rijder liggen en een bocht later werd de rode vlag ook al gezwaaid. Weer terug naar de pits dus waar we voor de herstart nog snel de vering konden bijstellen.


De herstart ging op zich goed, ik mocht nu vanaf een 16 e plek starten voor nog 7 ronden. De eerste bocht kwam ik echter in het gedrang en verloor hier veel plaatsen. In de Strubben zag ik voorin een valpartij en kon hier redelijk doorkomen. De eerste doorkomst was een 19e plaats, niet best dus. Na een ronde kwam ik echter weer lekker in het ritme en de voorkant van de motor voelde nu een stuk beter aan.

Het groepje rijders voor me was langzamer dan mij en ik kon ze dan ook voorbij steken. Met nog 3 ronden te gaan reed ik op een 12e plaats en een stuk voor me reed Tjalling Elzinga. Deze bleek al te ver weg en kon ik niet meer bij halen.

Al met al hebben we er een tevreden gevoel er aan over gehouden en we hopen er de volgende "thuisrace" in Hengelo er dan ook weer goed bij te zitten.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen