HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 13-04-09 Paasraces Assen

Slechte seizoensopener voor Fabian.

Afgelopen weekend kon Fabian aantreden voor de traditionele seizoensopener van het ONK, de Paasraces. Bij het zien van de startlijsten werd al duidelijk dat het geen makkelijke opgave zou worden om in de punten te rijden, de concurrentie is hevig toegenomen dit seizoen en ook dit keer was er weer een vol startveld van 55 rijders in de kwalificaties. In de race mogen er echter maar 44 starten dus vallen er ook nog eens 11 af.

5

Kwalificaties:

Na vrijdag 2 sessies vrije trainingen te hebben gereden begon Fabian onder goede weersomstandigheden rustig aan de eerste kwalificatie. De motor vereiste nog wat afstellingen op het nieuwe Dunlop rubber maar al gauw bleek dit de goede kant op te gaan. Met een 1:47:6 stond Fabian na de eerste kwalificatie op een 19e plek. De tweede kwalificatie wederom rustig beginnen en halverwege werd er nog een nieuwe achterband gestoken. Hierna ging het tempo rap omhoog en wist Fabian enkele ronden in de 1:46 te rijden, echt een uitschieter zat er niet bij door de vele rijders op de baan en hier bleef het dan ook bij. Met een evenaring van zijn snelste ronde ooit op Assen van 1:46:8 bleef Fabian echter nog steeds op de 19e startplek steken! Dit geeft wel aan hoe hoog het niveau dit jaar is in de supersport. Gelukkig lagen de tijden van de coureurs allemaal wel erg dicht bij elkaar zodat de missie om punten te scoren nog lang niet kansloos was.

Race:

Ook de race werd onder perfecte weersomstandigheden verreden, vanaf de 5e startrij kwam Fabian goed weg. In de eerste ronde verloor Fabian echter wat plaatsen en kwam als 22ste de eerste ronde door. In de tweede ronde zat er achter Fabian al een gaatje en voor hem vormde zich een grote groep rijders al vechtend om in de punten te komen. Fabian kon de groep gemakkelijk volgen en besloot af te wachten met aanvallen. De aanval zou er deze race echter niet meer komen want in de derde ronde schoof bij insturen van de Ruskenhoek plotseling het voorwiel onder hem vandaan en was de race helaas afgelopen voor Fabian.

“Dit is knap balen, ik kon de groep voor me redelijk eenvoudig volgen. Er waren echter zoveel gevechten voor me de eerste ronden dat ik besloot nog af te wachten met aanvallen om geen onnodige risico’s aan het begin van de race te nemen. Uiteindelijk ging het alsnog fout bij insturen ruskenhoek waar het wiel plots onder me weggleed zonder dat ik rare dingen deed. Gelukkig heeft de motor niet al te veel schade want veel tijd om alles klaar te maken is er niet“

Veel tijd tot de volgende race is er inderdaad niet want komend weekend is de volgende race op het circuit van Spa Francorchamps.

 

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen