HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 09-08-09 Rizla Racingdays Assen

Fabian beleeft slecht weekend op Assen.

Na een zomerstop van 4 weken kon de motor weer uit de schuur gepakt worden voor de Rizla Racingdays op Assen. Fabian had in deze zomerstop niet op de motor gezeten en verwachtte dan ook weer even nodig te hebben om in te komen, dit bleek gelukkig mee te vallen.


De kwalificaties begonnen onder lastige omstandigheden, het miezerde op sommige plekken van de baan een beetje en vanuit voorgaande jaren wetende dat de baan gladder is dan normaal door de vele autosport werd er rustig aan de kwalificatie begonnen. Fabian reed relaxed en de motor stuurde zienderogen goed. Fabian kwam hiermee op een 15e positie te staan waar hij niet ontevreden mee was. De 2e kwalificatie begon Fabian een paar ronden op oude banden om even in te komen, na een ronde of 4 kwam hij binnen voor vers rubber. Precies op dat moment kwam er een rode vlag en dus konden de monteurs rustig aan doen met het wisselen. Nadat de rode vlagsituatie over was ging Fabian de baan op en reed gelijk de eerste ronde al een 1:46:4, een tijd welke onder deze omstandigheden zeker niet slecht was en er waren nog 10minuten te gaan. Helaas de ronde er na brak een gebrek aan grondspeling hem in Mandeveen op en de schoof hij onderuit. Met de 1:46er bleef Fabian steken op een 18e tijd en hadden de monteurs wat werk te verrichten.

“Jammer van die valpartij, het ging echt perfect in de 2e kwalificatie. Ondanks dat het nog steeds licht regende en de baan erg glad was zat ik al rond mijn pr te rijden. Helaas stuurde de motor zo goed dat ik wel eens vergeet dat het ook te plat kan en dat de uitlaat en kuipen dan aan de grond komen waardoor het voorwiel van het asfalt getild wordt. Dit was weer een dure les”.


Foto Henk Teerink

De race werd verreden onder droge omstandigheden. De start van Fabian was erg slecht de eerste meters zijn al niet best en ook de eerste bocht verliest hij nog wat plekken door een schakelfout. Op een 22ste plek komt Fabian de eerste ronde door. De gehele race is Fabian aan het knokken om naar voren te komen en ronde na ronde pakt hij een plaatsje terug tot hij op een 16e plek terecht komt. Het gaat echter niet soepel en al gauw blijkt dat ook de grip niet optimaal is en blijft. De laatste 4 ronden moet Fabian weer veel terrein geven en eindigt op een 22ste plaats.


foto Mariska Grob


“De start was gewoon een drama, zo slecht heb ik die nog niet gehad. Op zich niet zo’n ramp als je de eerste ronden dan snel weer plekken terug kan winnen. Dit wilde echter niet want de motor stuurde gewoon niet goed wat erg veel kracht kostte. Zo goed als de motor zich om liet leggen in Oschersleben en de kwalificaties zo slecht ging dat nu. Misschien dat het nog een nawee is van de schuiver in de kwalificatie. We gaan kijken of we het lek boven kunnen krijgen en zullen voor de volgende race nog een trainingsdagje pakken. “

De volgende race is weer op Assen in het weekend van 19 en 20 september.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen