HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 20-09-09 Race Of The Champions

Fabian pakt punt in Assen.

Afgelopen weekend werd onder het genot van een lekker nazomers zonnetje de “Race of the champions” verreden op het circuit van Assen. Na de slechte race tijdens de Rizla racingdays was het zaak voor Fabian om weer eens een goede race te rijden op het circuit van Assen waar het dit jaar nog niet echt lijkt te lukken. Tussendoor werd er daarom nog een trainingsdagje geboekt welke, na later zou blijken, zijn vruchten afwierp.

Zaterdag:

De trainingen op zaterdag verliepen moeizaam, niet omdat het rijden niet lekker ging maar omdat het lastig is om in een groep van 55 rijders een goed ritme te pakken. De eerste training werd op een 23ste plek afgesloten. De tweede training verliep al wat beter en Fabian sloot deze training af met een nieuw pr op een 19e plek. Op zich niet slecht en er zit nog veel meer in…


Foto Henk Teerink

Zondag:

De Start van de race was erg slecht, Fabian komt vanaf de 19e plek in het gedrang en verliest veel plekken in de eerste bocht. De bochten er na kan hij alweer wat plaatsen terug pakken en de eerste doorkomst is op plek 21. De ronden er na vecht Fabian zich naar voren, ronde na ronde wint hij een plekje en komt uiteindelijk met Caine Kentrop in gevecht om plek 15, waar achter hen ook Alex Ott nog op de loer licht. Voor hen heeft de groep in gevecht om de 8ste plek iets afstand genomen. Fabian pakt halverwege de race de 15e plaats over en de afstand naar het groepje voor hem blijft constant, het tempo ligt net te hoog om deze bij te halen. Als 15e gaat Fabian de laatste ronde in met Caine en Alex in zijn kielzog. Caine komt hem in Ramshoek voorbij maar Fabian remt later voor de GT-bocht en weet de motorfiets er net voor te gooien. In een spurt naar de eindstreep weet Fabian de motor net voor die van caine en Alex te houden en komt als 15e over de finish.


Foto Mariska Grob

“Eindelijk weer eens een lekkere race op Assen gereden. Het lijkt hier dit jaar maar niet te willen lukken. Gelukkig kon ik na de slechte start al gauw een goed ritme vinden en me naar voren knokken. Het was jammer dat het groepje voor ons al net te ver weg was, ik denk dat ze ongeveer hetzelfde tempo als wij reden. Al met al ben ik wel zeer tevreden over het verloop van de race waarbij de laatste bochten nog knap spannend werden. Ik heb mijn pr in de race wederom aangescherpt met bijna een halve seconde dus ook dat gaat de goede kant op. Ik heb alweer zin in de laatste race.”

De laatste race van het seizoen is in het weekend van 3 en 4 oktober wederom op het circuit van Assen.

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen