HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 01-06-08 ONK Speedtrophy

Fabian onderuit op Assen

Na het hectische weekend op het stratencircuit van Hengelo was er weinig tijd voor het team om bij te komen want afgelopen vrijdag al begonnen de trainingen van de Supersport voor de Speedtrophy. Er waren enkele vrije trainingen bij ingepland, ideaal om na de 3 stratencircuits weer aan het TT circuit te wennen.

In de ochtend begon het met een vrije training, al snel bleek dat de problemen met de achterkant welke we in de eerste race op Assen hadden nog niet weg waren. De achterband ging weer snel stuk en dit baarde toch wel enkele zorgen bij het team. Voor de kwalificaties werd er nog wat aan de vering versteld om te kijken hoe dit uit zou pakken.

Kwalificaties:

De eerste kwalificatie kwam Fabian moeilijk op gang, de rijders waren weer in 2 groepen opgedeeld vanwege de vele inschrijvingen, echter was ditmaal alles willekeurig ingedeeld waardoor het snelheidsverschil onderling wel erg groot was. Fabian beleefde dan ook al wat hachelijke situaties. Gelukkig kon hij toch nog wat vrije rondjes pakken en dit resulteerde in een 7e tijd. De achterband bleef ditmaal wel goed en dat gaf vertrouwen. De tweede kwalificatie was het een ander verhaal, Fabian begon op een oude achterband en net nadat er een nieuwe achterband was gestoken kwam er een code rood door een gevallen rijder. Iedereen moest weer de pits in en na korte tijd kon de rest van de sessie verreden worden. Nu bleek het wat moeilijker om een vrije ronde te creëren wat ook niet lukte en Fabian verbeterde zijn tijd niet. Een 12e startpositie was het resultaat.

Race:

Fabian ging de race die over 14 ronden ging goed van start en kwam de eerste ronde als 9e door. In de tweede ronde kwam Fabian goed op dreef en wist in een tijdsbestek van 3 bochten maar liefst 4 man in te halen. Fabian lag op een 5e plek achter de Noor Karlsen en voor de Belg Legrelle tot hij bij het terugschakelen voor de Ramshoek tussen de versnellingen in kwam en de bocht niet meer kon insturen. Fabian ging met hoge snelheid rechtdoor en kwam ten val waardoor de wedstrijd voor Fabian een vroegtijdig einde kende.

“Helaas mocht het weer niet zo zijn, ik had een goede start en zat gelijk goed in mijn ritme. Ik kon de mensen voor me goed volgen en had echt het gevoel sneller te zijn. Daarbij maakten ze stuk voor stuk kleine foutjes waar ik van kon profiteren. Dat het bij de Ramshoek mis ging was mijn eigen schuld. Het was een klein foutje op een punt waar dit eigenlijk niet had mogen gebeuren, het is een van de snelste bochten van het circuit. Gelukkig is de schade beperkt gebleven en heb ik er afgezien van een pijnlijke schouder niets aan overgehouden. We hebben nu twee weken om bij te komen en de motor weer in orde te krijgen, ik ga er vanuit dat ik er dan weer gewoon bij sta”

 
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen