HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 27-06-09 Races TT-weekend

Fabian beleeft prima TT-weekend


Meer dan 90.000 mensen bezochten dit jaar de TT van Assen waar ook de Dutch Supersport op het programma stond. De sfeer was geweldig en het was dan ook genieten voor de rijders om voor zo veel publiek te mogen rijden. Daar nog bij opgeteld dat het weer in Assen het hele weekend goed was maakte het feestje compleet.

Kwalificaties:

Op donderdag was het erg warm maar stond er ook veel wind. Dat de omstandigheden niet perfect waren bewezen de tijden die door de supersport rijders neergezet werden. Fabian reed in deze kwalificatie naar een 18e tijd met een 1:47:8. De tweede kwalificatie op vrijdag waren de omstandigheden wat beter, de tijden gingen dan ook behoorlijk naar beneden en niet alleen bij Fabian. Met een 1:46:9 stond Fabian nog steeds op een 18e plek. Alles was echter nog niet geheel naar wens, de tijd was nog niet eens zo slecht maar vooral de achterband vertoonde te veel slijtage. De vering werd hierom aangepast, tijd om dit te testen was er niet aangezien er zaterdags geen warm-up sessie meer was…

1
Foto Mariska Grob

Race:

Het was lang wachten maar om 16:30 was eindelijk de Supersport aan de beurt. Fabian vertrok vanaf de 5e startrij. De eerste meters waren niet best en ook in de eerste bocht verloor Fabian nog wat plekken. Op een 21ste plaats kwam Fabian de eerste doorkomst door. Fabian leek zich echter wel goed te voelen op de Yamaha want in de eerste ronden werd de een na de andere rijder teruggepakt tot Fabian op een 17e plaats beland was. Helaas waren de rijders daarvoor al uit het zicht verdwenen terwijl Fabian op zijn beurt weer afstand nam van het groepje achter zich.
Het leek er dus op dat de verandering aan de vering positief uitgevallen was. 6 ronden lang reed Fabian alleen maar werd hierna door een iets zakkend tempo weer achterhaald door het achter hem rijdende groepje en werd ook ingehaald door Stuart Voskamp. Fabian pikte echter aan en bleef strak in zijn achterwiel hangen tot in de 12e ronde door een flinke crash waarbij 5 rijders betrokken waren, de race met een rode vlag beëindigd werd.


2
Foto Henk Teerink

Fabian:

“afgezien van de start had ik eigenlijk een prima race. Nadat ik op een 17e plek terecht was gekomen reed ik een paar ronden lang dezelfde tijden als het groepje dat ondertussen een paar seconden voor me lag. Als ik bij de start in dit groepje had gereden dan had ik misschien aan kunnen pikken want met de snelheid zat het deze race gewoon goed. Nadat Stuart mij later voorbij kwam besloot ik in de achtervolging te gaan. In de twaalfde ronde kon ik zien dat hij serieuze gripproblemen kreeg en ik wilde er dan ook weer langs, echter door de rode vlag kwam het er niet van. Jammer, want de rondetijden bij mij gingen de laatste ronden weer goed omlaag en ik had mijn pr ook al weer scherper gesteld. Gelukkig heb ik dit keer geen last van mijn onderarmen gehad, waarschijnlijk komt dit mede doordat de motor nu beter stuurde en de Dunlops perfecte grip gaven tot het einde. Het is nu alleen nog zaak om er bij de start beter bij te zitten.
Het was wel erg leuk om voor zo veel publiek te rijden, ik hoop dat ze allemaal van de race genoten hebben.”

Tot zo ver de belevenissen van de TT van Assen. Komend weekend alweer gaan we naar Oschersleben waar de ONK rijders een dubbele race te wachten staat.
Bezoek de sponsorpagina

 

Updates

01/03/2011
Fabian als begeleider

29/09/2010
Fabian stopt!

  MRTT MRTT Hugen Spanell Spanell SPanell   Terug naar top
Duursma MRTT Spanell SPanell  
 
Duursma Duursma MRTT Hugen Yamaha Motor Yamaha Motor MRTT Hugen